Pozor! Druhý ročník Familiády má nový termín!

Pozor! Druhý ročník Familiády má nový termín!
ilustrační foto

Původně se v pořadí druhá prostějovská Familiáda měla konat 1. září v Kolářových sadech. Pořadatelé ovšem přesouvají termín na 22. září. Důvodem je jiná akce, která se o víkendu v Kolářových sadech koná, a to o den později, v neděli 2. září - Bezpečně do školy.

"Pořádá se zde o stejném víkendu akce Bezpečně do školy a my jsme nechtěli, aby se ve dvou dnech po sobě jdoucích konaly akce zaměřené na děti a rodinu," vysvětlila za organizátory Milada Sokolová.

Rodinné klání Familiáda nabídne několik netradičních sportů, ve kterých budou soupeřit rodiny mezi sebou i proti jiným.

Akci připravuje Okrašlovací spolek města Prostějova se Sportcentrem – DDM a Zdravým městem Prostějov. Heslem je tradiční „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, proto nebudou počítány výsledky za jednotlivé disciplíny, ale vůle se do nich zapojit. A nač se můžete těšit? V minulém roce si rodiny vyzkoušely kroket, lakros, petangue či discgolf. "Nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Toho se držíme a jsme rádi, že akce, byť vůbec první svého druhu v Prostějově, oslovila tolik lidí," uvedla loni v říjnu po ukončení akce Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. Program pro rodinné týmy tedy přilákal do Kolářových sadů stovky zájemců, na start se vloni nakonec postavila šedesátka týmů. "Letos bychom rádi nabídku netradičních sportů rozšířili, ale prozatím nebudeme konkrétní", sdělil s úsměvem Jan Zatloukal ze Sportcentra - DDM.

Záštitu nad ní opět převzala primátorka města Prostějova Alena Rašková, co by představitelka Zdravého města. (ber)

 

Poslat nový komentář