Na jarní Floře se představí dvě významné moravské univerzity

Na jarní Floře se představí dvě významné moravské univerzity
ilustrační foto

Dvě významné moravské univerzity se letos opět představí při jarní etapě květinové výstavy Flora Olomouc. Mendelova Univerzita v Brně připravuje jednu z expozic – Ryba na zahradě, domácí Univerzita Palackého představí aktivity několika svých fakult v oblasti popularizace různých vědních disciplín či přispěje k atmosféře veletrhů hudebním programem.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet na interaktivních stáncích univerzity netradiční chemické pokusy, čínskou kaligrafii nebo třeba sportovní soutěže, rýžování zlata či hlavolamy v matematické kavárně. Stánky univerzity zpestří program výstavy po celé čtyři dny jejího trvání. Celkem se do akce na Floře zapojí třináct aktivit ze tří fakult a také z Konfuciovy akademie, která při univerzitě funguje s cílem popularizovat asijská studia, především pak čínštinu. Doprovodný hudební program navíc zajistí úderná skupina muzikantů – studentů Live Music Superheroes, která hraje gipsy jazz, swing, balkánskou dechovku, folklor či klezmer.

Agronomická fakulta Mendelovy univerzity je hlavním garantem expozice Ryba na zahradě, kde se návštěvníci dozvědí vše o zahradních jezírcích, realizacích, provozu, rostlinách i vhodných obyvatelích těchto vod. Odborníci z fakulty také poradí, jak se vypořádat se stále klesajícími srážkami a změnami klimatu v souvislosti s péči o zahrady, nebo s chorobami a škůdci, kteří napadají zahradní rostliny. K vidění budou také modely zvířat ve stylizovaném prostředí, slibuje Blanka Kocourková z brněnské vysoké školy. (red)

Ilustrační foto internet

 

Poslat nový komentář