Jarní Flora Olomouc přitáhla přes 75 tisíc návštěvníků

Jarní Flora Olomouc přitáhla přes 75 tisíc návštěvníků
ilustrační foto

 

Přes 75 000 návštěvníků prošlo podle prvních odhadů od čtvrtka do neděle branami Výstaviště Flora Olomouc. Největší zájem měli o hlavní expozici, výstavu peruánských orchidejí či jarní zahradnické trhy, kde mohli nakoupit květiny, rostliny či nářadí pro zahradu. Loni zavítalo na veletrh celkem 58 tisíc lidí.

„Návštěvníky jistě lákal rekonstruovaný areál výstaviště. Nová tvář pavilonu A a v něm umístěná reprezentativní hlavní expozice Divotvorná zahrada. Díky mediálním partnerstvím jsme také posílili propagaci akce. V neposlední řadě nám přálo počasí,“ nastínil možné příčiny nejvyšší návštěvnosti posledních let ředitel.

V Olomouci se představilo na 500 vystavovatelů z tuzemska, Polska, Peru, Slovenska a Nizozemska. Výstavu si prohlédla i ambasadorka Nigérie. Tato země se zřejmě představí v Olomouci při letní Floře.

Veletrh po čtyři dny provázel bohatý doprovodný program. Týkal se jak odborných diskusí, přednášek či poraden, tak soutěží v aranžování květin či slavnostní svatební květinové vazbě. Lidé se bavili při hudebních vystoupeních, při jízdě na koni, u několika stánků Univerzity Palackého nebo ve středověkém rytířském ležení. (red)

Poslat nový komentář