Spolek prostějovských fotografů zabodoval v celostátní soutěži

Prostějovští fotografové propagují Prostějov na všech svých výpravách.
Prostějovští fotografové propagují Prostějov na všech svých výpravách.

Česká federace fotografického umění vyhlásila novou zcela soutěž pro fotokluby, do jejíhož premiérového 1. ročníku se přihlásil také Spolek prostějovských fotografů. A nevedl si mezi téměř padesátkou přihlášených nijak špatně. 

Každý fotoklub se mohl zúčastnit této soutěže, pokud zaslal výběr 10 fotografií nejméně od tří členů klubu. Spolek prostějovských fotografů zastupovali Josef a Kateřina Francovi a Ivo a Martin Snídalovi. Soutěž probíhala v kategorii kolektivů i jednotlivců.

„V digitální soutěži fotoklubů jsme získali sedmnácté místo, což je mezi padesátkou přihlášených docela úspěch. Nejlepší fotografie budou vytištěny a pořadatel z nich uspořádá výstavu,“ spokojeně  prohlásil Josef Franc. On sám pak uspěl také v soutěži jednotlivců. Francova dnes už legendární fotografie Zapadlí vlastenci, kterou ověnčila nejedna Cena Grand Prix, byla vyhodnocena na 3. místě. 

Fotografu a cestovateli Josefu Francovi udělal radost úspěch v další fotosoutěži, tentokrát pořádané vydavatelstvím SHOCART na téma Zasněžený ráj. Tady se porotě nejvíc líbila fotografie zasněžených hor, kterou pořídil Franc na svém loňském putování na sněžnicích. Získala 1. místo a autor pěknou cenu jako povzbuzení do dalšího hledání těch nej nej záběrů.    

(jap)

Poslat nový komentář