I prostějovští gymnasté o nešťastném víkendu zazářili v Paříži!

I prostějovští gymnasté o nešťastném víkendu zazářili v Paříži!
Foto Liberec Pavel Ponížil

O víkendu 7.11.-8.11.2015 proběhl v Liberci velký mezinárodní závod ve sportovní gymnastice s názvem Závod olympijských nadějí. Jednalo se hlavně o závod jednotlivých mezinárodních týmů. V ženských složkách se účastnilo 9 týmů s 53 závodnicemi. Český tým B posílala i prostějovská gymnastka Dominika Ponížilová, svěřenkyně trenérky Veroniky Lukášové, která ziskem 46,25 bodů, se probojovala na pěkné 31. místo. Škoda dvou pádů na kladině ze salta vpřed a z vazby, které tak připravili Dominiku o lepší umístění. V závodu dominovali jednoznačně čínské a britské závodnice.

Ve stejném termínu probíhal i závod mužských složek, kde dva prostějovští borci Jindřich Šafran a Daniel Ponížil pod vedením trenérů Karla Hemerky a Miloslava Musila hájili barvy České republiky. Celkem 57 závodníků závodilo za 10 družstev. Daniel se umístil na pěkném 28. místě a Jindra Šafran na 34. místě. Výsledky obou borců se počítaly do českého družstva. Daniel svým výsledkem 73,05 bodů splnil kvalifikační limit na Mistrovství Evropy juniorů, které se bude konat v pozdních jarních měsících roku 2016. I v mužské části závodu vyčnívali gymnasté z Číny, USA a Velké Británie.

V pátek 13.11. odletěla Dominika Ponížilová do Paříže na mezinárodní závod, jako hostující člen družstva Bohemians Praha. I přes teroristické útoky se nakonec sobotní závod uskutečnil a Dominika pomohla získat českému družstvu žákyň 2. místo z celkově 15 družstev. A to hned za družstvem ze Švýcarska. 3. místo patřilo domácímu družstvu. Celkově Dominika skončila ze ziskem 48,5 body na krásném 9. místě ze 43. závodnic. Od 5. místa ji bohužel dělil pád z kladiny.

V neděli 15.11.2015 proběhla v tělocvičně v Praze na Hradčanech liga družstev ve sportovní gymnastice mužů, kde dva prostějovští borci šli podpořit brněnský a kolínský tým. V druhé lize se účastnilo 5 družstev. Jindřich Šafran pomáhal družstvu Sokol Brno 1, které skončilo celkově na 1. místě. Kolínskému družstvu k 3. místu naprosto jednoznačně dopomohl Daniel Ponížil. Daniel i přes přetrvávající zdravotní problémy jednoznačně zvítězil se ziskem 76,15 bodů, což je také Danův osobní rekord. Jeho trenér, Miloslav Musil dodává: „Věřím, že se Dan zúčastní Mistrovství Evropy a velmi rád bych, aby Dan získal okolo 78 bodů. Na přípravu máme ještě půl roku a tyto cíle nejsou nereálné“. Na 4. místě skončil Jindra Šafran, který získal krásných 69,40 bodů.

V sobotu 14.11.2015 proběhl také závod nejmladších gymnastek v Bučovicích. Prostějovské barvy hájily tři osmileté gymnastky Karolína Hepnarová, Nela Borská a Nikola Cibulcová pod vedením trenérky Vladislavy Ponížilové. Závod se jim opravdu vydařil a mezi 14 družstvy se probojovaly úplně nejvýš na 1. místo. Nenechaly se zahanbit ani v soutěži jednotlivců, zde si 1. místo připsala Karolína Hepnarová, 3. místo Nela Borská a 8. místo Nikola Cibulcová z celkových 42 závodnic. Krom toho přidala ještě bronzovou medaili Nela Borská ve finále na kladině. (red)

Poslat nový komentář