Hasiči zasahovali u vážných dopravních nehod. Při jedné zemřel člověk

Hasiči zasahovali u vážných dopravních nehod. Při jedné zemřel člověk
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Hasiči zasahovali u vážných dopravních nehod. Při jedné zemřel člověk

Dvě velmi vážné dopravní nehody řešili hasiči ve čtvrtek večer a v pátek ráno v Olomouckém kraji.

Nejprve ve čtvrtek v 18 hodin vyjížděli k nehodě nákladního a osobního automobilu k Vápenné na Jesenicku. Bohužel pro řidiče osobního automobilu skončila tragicky. „Místo nehody jsme po příjezdu protipožárně zabezpečili. Jelikož byl osobní vůz na LPG pohon, museli jsme také zajistit jeho palivovou nádrž. Také jsme řešili velký únik provozních kapalin, museli jsme použít téměř 200 kilogramů sorbentu. Po skončení vyšetřování okolností a příčin nehody jsme vyprostili osobní i nákladní automobil z příkopy a následně jsme asistovali odtahové službě. Na místě poskytoval posttraumatickou intervenční péči také náš psychologický tým. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Jeseníku a jednotky SDH z Vápenné a Žulové. Po celou dobu zásahu byla komunikace pro dopravu uzavřena,“ uvedla k první nehodě mluvčí hasičů Lucie Balážová.

U druhé vážné dopravní nehody zasahovali v pátek ráno u Samotišek na Olomoucku. Vyprostili zraněnou osobu, která po srážce nákladního a dvou osobních aut zůstala v jednom z vozidel zaklíněná. Automobil zůstal po srážce mimo komunikaci na boku. „Po příjezdu na místo jsme jej stabilizovali, pomocí hydraulických nástrojů jsme odstřihli sloupky a odstranili jsme střechu, abychom se ke zraněné osobě dostali. Pomocí páteřní desky jsme ji následně z automobilu vyprostili. Předali jsme ji do péče zdravotnické záchranné služby a asistovali jsme při prvotním ošetření a transportu do sanitního vozu. Záchranáři si do péče převzali ještě jednu zraněnou osobu,“ doplnila mluvčí.

Místo nehody protipožárně zabezpečili, zajistili únik pohonných hmot a provozních kapalin sorbentem a vozovku uklidili. Vozidla odtáhli mimo komunikaci.

Po dobu zásahu byla komunikace uzavřena. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a jednotky SDH Bohuňovice, Velká Bystřice a Olomouc-Droždín. (red)

Poslat nový komentář