Požár v rodinném domě skončil tragédií. Zemřel při něm muž

Požár v rodinném domě skončil tragédií. Zemřel při něm muž
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Požár v rodinném domě skončil tragédií. Zemřel při něm muž

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly u požáru v rodinném domku v obci Čertoryje (Charváty) na Olomoucku. Oznámení o kouři a příznacích požárů převzala linka 112 HZS Olomouckého kraje krátce před osmou hodinou dopoledne ve čtvrtek 30. prosince. Operační středisko k místu ihned vyslalo profesionální jednotku požární stanice Olomouc za doplnění jednotkami dobrovolných hasičů Dub nad Moravou, Tovačov a Čertoryje.

Průzkumem hasiči potvrdili zahoření v podkrovní části v jedné z místností na ploše zhruba 2x3 metry. „V zakouřených prostorech nalezli osobu jevící známek selhání životních funkcí. Po vyproštění z hořících prostor zahájili resuscitaci a pokračovali do příjezdu posádek zdravotníků ZZS. Bohužel přivolaný lékař mohl jen potvrdit smrtelná zranění,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár se hasičům podařilo v krátkosti dostat pod kontrolu. V navazujícím čase budovu celkově odvětrali a ochladili. Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření hasičů ve spolupráci s PČR.

„Jednou z možných variant je nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ doplnil Hošák s tím, že výše škody bude upřesněna, prvotní odhad nepřesahuje částku 100 tisíc korun.  (red)

Poslat nový komentář