Škodovkou vjela přímo před vlak. Nehoda se obešla jen s lehkými zraněními

Škodovkou vjela přímo před vlak. Nehoda se obešla jen s lehkými zraněními
Foto HZS Olomouckého kraje

V pátek krátce před 11 hodinou přijali složky IZS oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla s vlakovou soupravou na Olomoucké ulici v obci Hlubočky (přejezd P7531).

„Podle prvotního šetření 59letá řidička vozidla Škoda Roomster přejížděla železniční přejezd ve chvíli, kdy tu projížděl vlak. Při nehodě byly lehce zraněny dvě osoby – řidička a strojvůdce. Ve vlaku cestovalo 37 osob a nikdo z cestujících nebyl zraněn,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.  Řidička se podrobila dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem.

„Osobní vůz odhodila lokomotiva při kolizi na svodidla, kde zůstal viset.  Při srážce vozidlo přišlo o velkou část kufru. Zajistili jsme evakuaci cestujících a hasičským autobusem jsme je přepravili na nádraží do Olomouce,“ informovala za hasiče mluvčí Lucie Balážová s tím, že místo nehody protipožárně zabezpečili, vozidlo zajistili proti pohybu stabilizačními klíny a po skončení vyšetřování jej vyprostili ze svodidel. „Využili jsme přitom náš technický speciál s hydraulickou rukou, s jejíž pomocí jsme vozidlo ze svodidel odstranili a umístili jsme jej mimo vozovku. Poté jsme se postarali o úklid komunikace. Místo nehody jsme předali drážním hasičům,“ dodala Balážová.

Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou v šetření. (ber)

Poslat nový komentář