Dobrovolní hasiči z Žešova a Plumlova převzali velitelské vozy

Dobrovolní hasiči z Žešova a Plumlova převzali velitelské vozy
ilustrační foto

Dva velitelské vozy slavnostně během srpna převzaly do užívání dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů na Prostějovsku. Nejprve HZS Olomouckého kraje věnoval vyřazený Ford Ranger jednotce Prostějov - Žešov, v tomto týdnu pak klíče od velitelského automobilu Mitsubishi L200 převzali hasiči z Plumlova.

Oba velitelské vozy jsou terénní a díky svým parametrům jsou schopny zasahovat v hůře dostupných místech nebo v prostorech, kam se jiná zásahová technika nedostane kvůli svým rozměrům nebo hmotnosti – například lesoparky, lesy apod. Automobily budou dobrovolným hasičům sloužit pro transport členů jednotky na místo zásahu, zajištění týlu nebo pro činnosti spojené s rozsáhlými mimořádnými událostmi při ochraně obyvatelstva.

„Oba automobily byly vyrobeny v roce 2008. Mitsubishi sloužilo u HZS Olomouckého kraje od roku 2008, Ford Ranger pak od roku 2020, obě vozidla shodně na stanici Prostějov. Nyní byly nahrazeny modernějšími vozidly typu SUV, a tak mohou od této chvíle sloužit dobrovolným hasičům,“ doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová. (red)

Poslat nový komentář