Studenti dnes hejtovali hejtmana. I v přímém přenosu

Studenti dnes hejtovali hejtmana. I v přímém přenosu
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Hejtuj hejtmana je název iniciativy hejtmana Ladislava Oklešťka, která lidem přináší novou možnost komunikace s vedením Olomouckého kraje. Ve středu 24. května se Ladislav Okleštěk setkal se studenty, od kterých chce slyšel i ty méně příjemné dotazy nebo kritické názory.

„Všude se píše: hetman ocenil, poděkoval, navštívil… Případně: kraj rozdal miliony, kraj vybudoval, zajistil novou službu… Ale já chci přinést změnu, a proto se ptám: Co děláme špatně? Na koho zapomínáme? Jak podpořit sport, kulturu nebo cestovní ruch, aby to bylo opravdu účinné? Jsem zvědavý, jaký na to mají názor mladí lidé, kteří dokáží věci pojmenovat přímočaře a bez obalu,“ vysvětlil Ladislav Okleštěk.

Hejtovat je moderní výraz pro kritické názory, který používají teenageři a právě za nimi se Ladislav Okleštěk vydal dnes, tedy 24. května do Šumperka. V prostorách Střední školy železniční, technické a služeb odpovídal od desáté hodiny na otázky studentů. Akce byla přístupná také pro širokou veřejnost bez rozdílu věku. Hodinová diskuze byla navíc živě přenášena jako live stream na Facebook. (red)

Poslat nový komentář