Mostek přes Hloučelu bude v novém. Konečně

Mostek přes Hloučelu bude v novém. Konečně
ilustrační foto archiv PvNovinky
Další fotky: 
Mostek přes Hloučelu bude v novém. Konečně

 

Už loni v únoru prostějovští radní projednávali podnět občanů ohledně opravy mostku přes Hloučelu spojujícího lokalitu Hybešovy ulice a okolí s Říční ulicí a obchodní zónou v místě hobbymarketu OBI. Opravu komplikoval fakt, že mostek neměl majitele. Situace se naštěstí změnila a frekventované místo se dočká opravy.

S podnětem přišla tehdejší radní Milada Sokolová, na kterou se obrátili občané. „Lokalitu důvěrně znám a o tom, že mostek není v dobrém stavu, vím. Vím i to, že je velice frekventovaný a tak by si opravu zasloužil,“ sdělila před rokem PvNovinkám Milada Sokolová. Jedním z občanů, který se na ni s tímto podnětem obrátil, byl Jaroslav Faltýnek. „Bydlím v Kotěrově ulici už skoro čtyřicet let a v posledních letech ho využívám skoro denně. Jak k procházkám, tak při cestách do nákupní zóny a nejsem sám. Kdysi ho opravovali chlapi z Agrostroje, což dokazuje i nápis na jednom z navařených železných plátů,“ uvedl.

Magistrát tehdy zjistil, že  mostek není v evidenci majetku města a nachází se na pozemcích ve vlastnictví České republiky, s právem hospodaření pro státní podnik Povodí Moravy. Provedení rekonstrukce lávky ze strany města tak nebylo možné. „Vody“ se hnuly až teď. Povodí Moravy nařídilo demolici mostku, výstavby nového se ujalo město Prostějov.

Rada města na úterním jednání odsouhlasila pořízení dokumentace pro propojení obou břehů Hloučely. Stará lávka zmizí a nahradí ji most široký 2,5 m s obloukovou konstrukcí, který bude splňovat ochranu proti stoleté vodě..„V současné době máme připravený projekt pro územní řízení, který také myslí na úpravu zeleně, novou cestní síť a propojení břehů říčky Hloučely novým můstkem na místě stávající lávky,“ uvedl náměstek primátora Zdeněk Fišer. (ber)

 

Komentáře

Kolik vody v Hloučeli uplyne mezi stržením stávajícího můstku a vybudováním nového?

Poslat nový komentář