Nový mostek přes Hloučelu už roste!

Nový mostek přes Hloučelu už roste!
Foto MMP
Další fotky: 
Nový mostek přes Hloučelu už roste!

Nové přemostění řeky Hloučely, v lokalitě Močidýlka, už nabírá svou finální podobu. Stavba zde byla zahájena letos v květnu. 

Lidé využívající starý mostek vedoucí z ulice Hybešova směrem k nákupní zóně u marketů OBI, Kaufland, Tesco mohou sledovat, jak vzniká nové přemostění.

„Lávka se mění na robusní most. Starý můstek ovšem zůstává až do té doby, dokud nebude nové přemostění dokončeno," popsal stav náměstek primátorky Jiří Pospíšil, který se dnes byl na stavbě podívat. Dosavadní lávka, která zde lidem léta sloužila, byla už nevyhovující.

„Šlo nejen o její špatný technický stav, ale také o její šířku, která byla nedostatečná. Nový most bude v šířce dva a půl metru a pak tudy bez potíží projedou jak matky s kočárky, tak i cyklisté,“ uvedl k důvodu opravy před nedávnem první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Podle vedoucího realizace Odboru rozvoje a investic Antonína Zajíčka jsou běžící práce rozděleny do dvou částí.

„Nyní probíhá výstavba horní lávky tak, aby ji lidé mohli co nejdříve začít využívat. Za provozu se pak budou provádět dokončovací práce v okolí mostku, v blízkosti vodního toku.“ Městskou kasu bude stavba stát 1,6 milionu korun.

"Jsem nesmírně ráda, že město vyslyšelo obyvatele Hybešovy ulice a ulic přilehlých a mostek již bude brzy nový sloužit všem občanům", dodala Milada Sokolová, zastupitelka, na kterou se s podnětem v minulosti občané obrátili. (Zdroj MMP, red)

Poslat nový komentář