Nový mostek přes Hloučelu bude ještě letos!

Nový mostek přes Hloučelu bude ještě letos!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Nový mostek přes Hloučelu bude ještě letos!

Už v únoru 2014 prostějovští radní projednávali podnět občanů ohledně opravy mostku přes Hloučelu spojujícího lokalitu Hybešovy ulice a okolí s Říční ulicí a obchodní zónou v místě hobby marketu OBI. Opravu komplikoval fakt, že mostek neměl majitele. Situace se naštěstí změnila a nový mostek bude stát do konce září.

S podnětem přišla tehdejší radní Milada Sokolová, na kterou se obrátili občané. „Lokalitu důvěrně znám a o tom, že mostek je skutečně v havarijním stavu, vím. Vím i to, že je velice frekventovaný a tak by si opravu zasloužil,“ sdělila tehdy PvNovinkám Milada Sokolová.  

Magistrát tehdy zjistil, že mostek není v evidenci majetku města a nachází se na pozemcích ve vlastnictví České republiky, s právem hospodaření pro státní podnik Povodí Moravy. Provedení rekonstrukce lávky ze strany města tak nebylo možné. „Vody“ se hnuly až o více než rok později, v červenci 2015. Povodí Moravy nařídilo demolici mostku, výstavby nového se ujalo město Prostějov.

Rada města tehdy odsouhlasila pořízení dokumentace por propojení obou břehů Hloučely. Oba břehy tedy propojí 2,5 metru široký most s obloukovou konstrukcí, který bude splňvoat ochranu proti stoleté vodě. "Stanoviště je předáno, probíhají průzkumné vrty", sdělil redakci Petr Brückner z Odboru rozvoje a investic prostějovského magistrátu. Stavbu mostu, který přijde na 1,64 milionu korun, provádí firma Stavby a Statika spol. s.r.o., Třinec. Most by měl stát do 30.09.2016. (ber)

 

Komentáře

No to určite padnou zas nějaké stromy.

Poslat nový komentář