Herní prvky, hbitostní dráha, bludiště. Stezka zdraví na Hloučele povede z Vrahovic až k Maříkům

Herní prvky, hbitostní dráha, bludiště. Stezka zdraví na Hloučele povede z Vrahovic až k Maříkům
ilustrační foto ber

Odbor rozvoje a investic zajistil v minulém roce zpracování studie Stezky zdraví v biokoridoru Hloučela a v letošním roce její úpravu dle doporučení správce vodního toku Povodí Moravy s.p.

„Jde o ucelený rozvojový dokument, který bude podkladem pro realizaci dílčích investičních akcí, které zde budou probíhat v několika etapách. Věříme, že tento další krok v rozvoji biokoridoru bude veřejnost vnímat pozitivně,“ doufá primátor František Jura.

Řešené území zahrnuje oblast od lesoparku ve Vrahovicích až k odbočce u občerstvení U Maříků směrem na Mostkovice. Cílem studie bylo navrhnout možnosti aktivního trávení volného času pro různé věkové kategorie v atraktivním prostředí podél říčky Hloučely.

„Rodiny s dětmi se zde budou moci při svých vycházkách zapojit do různých aktivit, které nabídnou různorodé vyžití pro děti všech věkových kategorií," uvedla náměstkyně Sokolová.

„Je navrženo pět větších stanovišť, která jsou propojena prostřednictvím osmi zastavení. Jde o doplnění stávající naučné stezky o herní a vzdělanostní prvky pro děti dle jednotlivých témat,“ dodal náměstek primátora Jiří Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář