Stezka zdraví v lesoparku Hloučela nabízí nejrůznější aktivity nejen pro děti!

Stezka zdraví v lesoparku Hloučela nabízí nejrůznější aktivity nejen pro děti!
Foto MMP

Odbor rozvoje a investic zajistil v minulém roce zpracování studie Stezky zdraví v biokoridoru Hloučela, která byla v letošním roce upravena dle doporučení správce vodního toku Povodí Moravy s.p.

„Jde o ucelený rozvojový dokument, který může být podkladem pro realizaci dílčích investičních akcí navržených do několika etap. Věříme, že tento další krok v rozvoji biokoridoru bude veřejnost vnímat pozitivně,“ říká primátor František Jura a dodává, že řešené území zahrnuje oblast od lesoparku ve Vrahovicích až k odbočce u občerstvení U Maříků směrem na Mostkovice s tím, že cílem studie bylo navrhnout možnosti aktivního trávení volného času pro různé věkové kategorie v atraktivním prostředí podél říčky Hloučely.

Dle zpracované studie byla v těchto dnech dokončena instalace prvků, které doplňují stávající naučnou stezku. Tato investiční akce představuje úvodní etapu Stezky zdraví. „Rodiny s dětmi se zde budou moci při svých vycházkách zapojit do různých aktivit, které nabídnou různorodé vyžití pro děti všech věkových kategorií," dodává náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Zmíněné doplnění představuje stavební objekty většinou z přírodního materiálu (kmeny, smrkové hranoly, dřevěné rámy, dibond, špalky) umístěné v blízkosti  tabulí naučné stezky. Každé z osmi zastavení obsahuje několik samostatných prvků, např. cestu vody, pozorovatelnu, bludiště, tabulku poznání, stopy, dendrofon, frotážový pult, duté kmeny s odkrývačkou, kukátko s maketami ptáků, rozpětí křídel, otočné pexeso a další edukativní prvky. (red)

Poslat nový komentář