Poplatky za umístění prodejních stánků v hodovém čase se nemění!

Poplatky za umístění prodejních stánků v hodovém čase se nemění!
ilustrační foto MMP

Rada města Prostějova zveřejňuje výši poplatků za přenechání prostoru k umístění mobilních stánků na nám. T. G. Masaryka v rámci konání XXXIX. Prostějovských hanáckých slavností ve dnech 11. a 12. 09. 2021 – poplatky zůstávají ve stejné výši jako v minulých letech.

„Stejně tak jako loni, budou i letos pro prodejce pevně určená místa, která budou číselně označena. Náměstí T. G. Masaryka, Žižkovo náměstí a Pernštýnské náměstí bude rozděleno na čtyřmetrové očíslované úseky, ve kterých budou moci prodejci umístit svůj třímetrový stánek. Je třeba říci, že kvůli protikoronavirovým opatřením jsme loni přistoupili k novému rozmístění stánků, a to na Masarykově, Pernštýnském i Žižkově náměstí. A protože byli spokojeni jak prodejci, tak i návštěvníci slavností, kteří měli dostatek volného prostoru při nakupování, bude pro letošek zachováno stejné rozmístění,“ nastínila náměstkyně primátora pro kulturu Milada Sokolová a doplnila, že v případě zájmu prodejců budou výjimečně povolena ještě další tři a více metrová prodejní místa z důvodu sloučení sortimentu do většího stánku.

Poplatky, z důvodu protikoronavirových opatření, která přinesla značná omezení pro drobné živnostníky, zůstávají ve stejné výši, jako v předchozích letech:

· za umístění stánku na jednom prodejním místě

(délka stánku do 3 m) ……………………………………………….…300,- Kč;

· za umístění stánku na více prodejních místech (sloučení různého sortimentu zboží do většího konstrukčně nerozděleného stánku) prodejce zaplatí výši poplatku za stánek do 3 m + navíc 500,- Kč za každý další i započatý metr

např. délka stánku do 4 m ………………………..….......... 800,- Kč, (300,- Kč (do 3m ) + 500,- Kč),

např. délka stánku do 5 m …………………………............ 1 300,- Kč, (300,- Kč (do 3m ) + 500,- Kč + 500,- Kč)

např. délka stánku do 6 m …………………………............ 1 800,- Kč, (300,- Kč (do 3m ) + 500,- Kč + 500,- Kč + 500,- Kč)

Stejný výpočet bude u 7 metrového a dalšího prodejního místa;

· za umístění stánku pro řemeslníky ze Sdružení lidových řemeslníků a výrobců  (délka stánku do 3 m) ……….…………………..…………..……...…150,- Kč;

· prostor pro umístění stolů pro občerstvení………………………… ZDARMA (red)

Poslat nový komentář