Vánoční jarmark startuje 28. listopadu!

Vánoční jarmark startuje 28. listopadu!
ilustrační foto

 

Stejně jako v minulém roce, i o letošním vánočním jarmarku budou na náměstí před radnicí výhradně stylové dřevěné domečky. Předvánoční prodej začíná 28. listopadu a končí Štědrým dnem, na Silvestra tady bude probíhat tradiční prodej občerstvení. Na poslední schůzi konané 18. listopadu radní rozhodli o výši poplatku pro prodejce.

Cena stánků pro prodejce se nemění. Za malý stánek do 3 m2 zaplatí 250 korun za den, za velký nad 3 m2 pak 500 Kč/den. Za umístění stánku pro grilování je opět stanovena sazba 100 korun za metr čtvereční a den, umístění stolků pro zákazníky občerstvení je zdarma. Nájem prostor pro vystavení zboží mimo stánek je oproti loňsku snížen na 10 korun za metr čtvereční a den. V roce 2013 bylo vybráno za umístění stánků ve výši 221.850,- Kč.

Město nabídlo prodejcům k dispozici dvacet dřevěných stánků. „V tuto chvíli jsou obsazeny všechny a ještě se hlásí zájemci s vlastními stánky, které samozřejmě musí být obdobného provedení jako městské. Chceme, aby jarmark působil estetickým dojmem a přispěl k tradiční předvánoční atmosféře,“ uvedla Ivana Hemerková, náměstkyně primátora.

V dvaceti stáncích města se prostřídá 24 nájemců, vlastní prodejní domečky na jarmark umístí zatím desítka prodejců. „Rozsah vánočního jarmarku tak bude obdobný jako v minulém roce. Týká se to i sortimentu nabízeného zboží,“ upřesnila Hemerková. (red)

Poslat nový komentář