Hokej v zajetí politiky?!

Hokej v zajetí politiky?!
Foto čtenář B.
Další fotky: 
Hokej v zajetí politiky?!

 

V dubnu letošního roku koupilo vedení hokejového klubu Jestřábi obrazovku o rozměrech 7x4 metry. O měsíc později ji nabídlo k odkupu městu, které za ni zaplatilo 1,27 milionu a dalo ji do pronájmu Domovní správě. Ta ji následně pronajímá prvnímu majiteli. Oč tu běží? O to, co na ní běží.

„Obrazovka nebude sloužit jen při přenosu hokejových zápasů, ale i při kulturních akcích, které se zde konají,“ upozornil tehdy zastupitele náměstek primátora Jiří Pospíšil, který nákup zařízení prosadil. O pár týdnů později prosadil i další kup v hodnotě několika set tisíc korun. Tentokrát šlo o příslušenství k obrazovce v podobě počítačových programů. Zatímco město hráblo do kasy, klub ušetřil bezmála dva miliony.  

Obrazovku dostala na dobu neurčitou do pronájmu od města Domovní práva za roční nájemné 160 tisíc korun bez DPH, což je výše ročních odpisů. Ta ji pronajímá zpětně hlavně Jestřábům.

Obrazovka díl druhý

Už druhý týden se redakci ozývají fanoušci prostějovského hokeje, kteří jsou znechucení politickým zneužíváním prvoligových zápasů. „Chodím na hokej léta a zvykl jsem si, že se na něm občas nějaký regionální politik zviditelní. Ale tohle je moc,“ nechal se slyšet jeden z nich. O přestávkách zápasů totiž na obrazovce běhá klip, vyzývající  fanoušky, aby volili ty, kdo chtějí rekonstrukci stadionu. Návrh nového stadionu v klipu a na plakátech hnutí Pévéčko se přitom nápadně podobají. V čele Pévéčka přitom stojí již zmíněný Jiří Pospíšil. I druhá tvář z kandidátky hnutí je radniční. Je jí bývalá dlouholetá ódéesačka a náměstkyně primátora Ivana Hemerková, která má na starosti sport a jeho podporu.

Pronájem měl vynášet

Nákup obrazovky se měl městu vrátit formou peněz za reklamy. Jestli ale Pévéčko za používání městského majetku platí, zjistit nelze. „Hokejistům, stejně jako ostatním nájemníkům, pronajímáme ledovou plochu v jednom balíku se vším všudy. Mohou využívat časomíru, obrazovku, sociální zázemí atd.,“ sdělil jednatel Domovní správy Vladimír Průša. Klub tak na obrazovce může promítat, co chce, aniž by to nějak zdůvodnil. Na svou činnost, do které patří i pronájem zimního stadionu, ale čerpá finanční prostředky z městské kasy. A ne zrovna malé, jen za letošní rok jde o bezmála tři miliony korun veřejné finanční podpory.

Klub má zřejmě volbu jasnou

LHK Jestřábi se nebrání tomu, že je využíván ve volební kampani, ale dokonce akce hnutí propaguje i s logem Pévéčka na oficiálním klubovém facebooku. O tom, že by hnutí, vzniklé před pár měsíci, disponovalo tolika financemi, aby si mohlo dovolit hokejisty sponzorovat, bychom spekulovali. Nabízí se tak jiné možnosti, že by se mohlo jednat o přátelské „splátky“ za nákup obrazovky, či příslibu rekonstrukce stadionu.

„Zimák rekonstrukci potřebuje, o tom není pochyb. Znám ho důvěrně, vím, jak vypadá zázemí. Ale rozčiluje mě, když se tím někdo ohání a de facto po nás chce, abychom ho volili, jinak nebude nic. Tuhle investici podporují i jiné strany, žádná si nás ale nebere jako rukojmí,“ vysvětlil další z fandů. (red)

Komentáře

Důrazně žádám, abyste se přestali otírat o pana Pospíšila a paní Hemerkovou. Kdyby jich nebylo, tak byste se brodili v blátě a nešpacírovali byste se po nových chodnících, co vybudovali o  ploše několika fotbalových hřišť!!

Jejich záběr je tak obřímí, že by se slušilo uvažovat o přejmenování Prostějova a Pospíšilov!

A to hlavní přijde, jen je vy hlupáci musíte zvolit znova do zastupitelstva!

 

Je čas zamyslet se ned tím, proč tyto aktivity nevyvíjeli náměstci za ODS - PéVéčko v době předchozí, když jsou na radnici již starousedlíci. Teď, když jim teče do bot najednou prozřeli?

Antonín

Že vám ale trvalo, než jste na to přišli. PéVéčka a pan Pospíšil nedělají celou dobu nic jiného než, že se chlubí cizím peřím (v radě sedí díky členství v ODS) a zviditelňují se prostřednictvím hokeje.

Přiznám se, že mě to tedy taky dost štve, protože za prvé nevím kde by na to Pévéčko chtělo vzít peníza a za druhé zneužívat městské peníze pro soukromou inzerci politického sdružení je další z věcí, které by se dít neměly. Ještě by mě zajímalo, kdo platil projekt na tu opravu zimního stadionu a jak chce pan Pospíšil vyřešit požadavky lukostřelců, kteří na místě za ZS chtějí zůstat. Už se na těch stejných pozemcích plánuje nějak moc věcí... 

a tuto nestydatost jste viděli? Nejen hokejem je Pévéčko živo. Ale aktivně propaguje, že postaví i samostatnou halu pro korfbal... http://www.florbal-prostejov.com/clanek/471/

 

..

Ta navíc pokračovala i po přechodu pana Pospíšila do pracovního procesu na radnici. Zastřešil nám nejen svým jménem další školní turnaje, vypomohl nám v orientaci se v aktuálním dění v prostějovském sportu z pohledu vedení města a interpretoval i náš apel na obrovskou potřebu výstavby sportovní haly nebo tělocvičny s rozměry na florbal.“

I v dalších otázkách mají ve vedení SK K2 jasno, což už bylo dříve naznačeno předsedou klubu. „My zde neapelujeme na politická přesvědčení hráčů a rodičů od dětí. Na druhou stranu je jasné, že v komunální politice rozhodují osobnosti spjaté s městem a jeho duchem. Pan Pospíšil toho v rámci svých možností pro nás udělal mnoho a jsme přesvědčení o tom, že člověk jeho charakteru a přístupu k dění by měl zasednout v budoucím vedení města. Je nám i ctí, že mu takto můžeme oficiálně vyjádřit podporu a popřát mu hodně zdaru. Existence našeho klubu byla vždy spojena i s jeho jménem. Věříme, že tomu tak bude i nadále.“

Poslat nový komentář