Kdo z dětí splní výzvu Jaromíra Jágra, má šanci si zatrénovat na Škole hokejových talentů

Kdo z dětí splní výzvu Jaromíra Jágra, má šanci si zatrénovat na Škole hokejových talentů
ilustrační foto FB

Děti stále méně sportují a každým rokem stoupá počet těch, co mají problémy s obezitou. Legendární útočník Jaromír Jágr se s tím rozhodl bojovat. V rámci projektu Kaufland Škola hokejových talentů bude se svými hokejovými kolegy každých deset dní pro děti vyhlašovat challenge a motivovat je tak k pohybu.

Z údajů ministerstva zdravotnictví ČR vyplývá, že před třiceti lety byla obézní tři procenta dětí, nyní je to už přes šestnáct procent. Zejména v posledních dvou letech tento problém kvůli covidu eskaloval. Jaromír Jágr, majitel a hráč kladenských Rytířů, by to rád změnil. Jako jeden z ambasadorů Školy hokejových talentů, jejímž cílem je herní a osobnostní rozvoj mladých hráčů, edukace rodičů a trenérů, a vůbec celkové zlepšení hokejového prostředí, by do projektu rád zapojil více dětí.

Zhruba jednou za 10 dní bude se spoluhráči na facebooku Školy hokejových talentů spouštět tzv. challenge, do kterých se může zapojit dítě jakéhokoliv věku. „Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a další hráči kladenských Rytířů vyhlásí celkem osm výzev. Budou to různá cvičení na ledě i mimo něj. Ten, kdo splní alespoň polovinu úkolů, bude zahrnut do losování o výhru: účast na celodenním hokejovém kempu plného hokejových tréninků, workshopů a zkušených trenérů, na němž bude i Jágr,“ vysvětluje mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl s tím, že i výherce každé dílčí challenge obdrží zajímavou cenu.

Cílem výzvy, tedy challenge, je dát šanci i dětem z klubů, které do projektu Školy hokejových talentů nejsou zapojeny. Co je potřeba splnit? Pod každou na Facebooku zveřejněnou challenge by měly děti poslat do komentáře video se splněným úkolem. Ke splnění challenge mohou také vyzvat svého kamaráda. První challenge najdete na https://www.facebook.com/…72/.

První kemp Školy hokejových talentů se uskutečnil začátkem listopadu v Kralupech nad Vltavou, následně zavítal do Rakovníka, Velkých Popovic, Slaného a Mělníka. Pravidelné jednodenní kempy budou v dalších měsících pokračovat. „Jsem rád, že se Kaufland snaží aktivně vytvořit prostředí, které může posouvat talentované lední hokejisty dopředu. Nejen je, také jejich rodiče a trenéry. Je fajn být součástí tohoto projektu, člověk může osobně pomoci mladým hokejistům růst. Věřím, že každý člověk může každého hráče něčím posunout,“ prohlásil Jágr. „Přesah Kaufland Školy hokejových talentů vidím hlavně v tom, že jde o komplexní přístup k rozvoji českého hokeje,“ prohlásil Jágr. (red)

Poslat nový komentář