Po pětaosmdesátiletém stařečkovi pátrala i Horská služba

Po pětaosmdesátiletém stařečkovi pátrala i Horská služba
ilustrační foto Horská služba

Pátrání po pětaosmdesátiletém seniorovi z Lipové Lázní, který si vyšel ráno na vycházku, se ve čtvrtek večer odehrálo v okolním terénu, hledaly jej všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Horskou službu oslovila s žádostí o spolupráci Policie ČR krátce před šestou večer s tím, že se pán dosud nevrátil domů. „Po poradě s velitelem pátrací akce nám policisté přidělili prostor Lesního baru v Horní Lipové a Obřích skal pod Ramzovou. Tyto lokality jsme prohledávali nejdříve pomocí terénního automobilu a čtyřkolek. Na pomoc nám dorazil i náš psovod se svým čtyřnohým pomocníkem,“ uvedl k pátrání Ladislav Bedeč, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Hledání po ztraceném seniorovi se zúčastnili kromě Policie ČR a Horské služby i členové Hasičského záchranného sboru. „Na eventualitu, že senior po nalezení nebude v dobrém zdravotním stavu, byli připraveni i zdravotničtí záchranáři. Pán byla nakonec v půl deváté nalezen, podchlazený, dezorientovaný, ale jinak v dobrém zdravotním stavu. Nakonec si jej převzala posádka sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci,“ uvedl Ladislav Bedeč.

Horská služba upozorňuje, že by se do horského nepřehledného terénu neměli zejména starší senioři vydávat bez doprovodu. „Často se stává, že i místní, tedy znalí okolních lesů, se vydají například na houby s tím, že jdou jen kousek za hranice obce, a přesto zbloudí. Proto je důležité, aby se mimo cesty pohybovali alespoň ve dvojicích a měli u sebe vždy nabitý mobilní telefon,“ důrazně upozornil Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky. (Zdroj HS Jeseníky)

Poslat nový komentář