Tip na víkend: Hrad Sovinec a velkolepý rytířský turnaj

Tip na víkend: Hrad Sovinec a velkolepý rytířský turnaj
Foto Špinavci

Po dlouhé "zimní pauze" se konečně na hrad Sovinec vrací historické akce spolku Špinavci a jejich hostů. Jejich první letošní akce v prostorách hradu zároveň patři mezi tři největší a nejnavštěvovanější akce v historii a proběhne již o tomto víkendu pod názvem Na příkaz císaře, aneb velkolepý rytířský turnaj. Letos se koná již po dvacátédruhé...  A soutěžíme o rodinné vstupné!

Pro takovou význačnou akci pozvali na Sovinec ty nejlepší a nejoblíbenější účinkující z posledních let. Na pátém nádvoří se návštěvníkům představí Skupina historického šermu Adorea s pásmy soubojů se zbraněmi rudolfinské doby. S císařem Rudolfem II je spojena další velká postava historie a to Golem, kterého návštěvníkům představí Šermířská a divadelní společnost Fuente Ovejuna z Prahy. Do lesa Řáholec se návštěvníci vydají za Rumcajsem. Těžkooděnci v plné zbroji ze skupiny Taramis předvedou dvakrát za den na pátém nádvoří mystickou scénickou gotickou bitvu o hrad Sovinec. Po oba dny se bude konat ve 12 a 14:30 hodin. Sobotní vystoupení budou doplněna loutkovými pohádkami s dobrodružstvím Kašpárka. V neděli je nahradí vystoupení Sokolnického spolku Dědictví s dravými ptáky, se kterými se mohou návštěvníci vyfotit v rámci sokolnického dvorce nebo si dravce nechat přiletět i na ruku.

O návštěvníky se samozřejmě postarají občerstvení jak s masitými, tak i sladkými pokrmy. Pro šikovné ručičky je zde možnost si vyzkoušet umění kovářské nebo i hrnčířské. Po oba dva dny bude hrad přístupný návštěvníkům od 9 do 18 hodin a každou půlhodinu mohou návštěvníci projít interiéry hradu s průvodcem. (ber)

Poslat nový komentář