Rákosníčkovo hřiště by nemělo být na Husáku!, zlobí se občanka

Rákosníčkovo hřiště by nemělo být na Husáku!, zlobí se občanka
ilustrační foto Rákosníčkovo hřiště, Lidl

 

"Dozvěděla, jsem se, že Rákosníčkovo hřiště bude vybudováno na Husáku! Myslím, že by před takovým rozhodnutím měla proběhnout alespoň diskuse, anketa či průzkum, kde by si občané, kteří hlasovali a o vybudování tohoto hřiště v Prostějově se nejvíce zasloužili, hřiště přáli. Myslím, že Husák by to nebyl! Jediný, kdo bude hřiště v této lokalitě využívat, jsou nepřizpůsobiví spoluobčané, kteří jej v krátké době zničí!,“ zlobí se na webu města jedna z obyvatelek Prostějova.

Odbor rozvoje a investic odpovídá briskně. Bude tam. „Soutěž Rákosníčkova hřiště vyhlašuje společnost Lidl Česká republika v.o.s. s cílem podpořit zdravý rozvoj dětí formou realizace moderních dětských hřišť. Pro Rákosníčkovo hřiště bylo nutno najít vhodné místo v blízkém okolí prodejen Lidl, ideálně do 500 m od vítězné prodejny. Společnost chce stavět hřiště tam, kde je jich potřeba, kde se např. žádné dětské hřiště nenachází nebo kde dříve stávalo, ale již nevyhovuje bezpečnostním parametrům. Pod samotnou plochou dětského hřiště, ani v příjezdové trase stavební techniky, se nesmí nacházet inženýrské sítě a žádné jiné skryté konstrukce. Toto jsou jen některé základní požadavky na umístění hřiště. Z výše uvedeného vyplývá, že z hlediska počtu hřišť pro malé děti v okolí prodejen Lidl v Prostějově, existence vhodných ploch a dalším požadavkům je prostor na Husově náměstí vhodný. Vzhledem k tomu, že výsledný počet hlasů pro prodejnu Újezd byl 10240 hlasů ku 505 hlasů pro Anenskou, je zjevné, že i hlasující předpokládali umístění hřiště v okolí prodejny Újezd. Ve výzvě občanům město Prostějov tuto lokalitu rovněž doporučovalo,“ uvádá odbor. Vzhledem k tomu, že není jiná alternativa pro umístění hřiště z důvodu nedostatku výběru potencionálních vhodných prostor a nutnosti zajištění všech potřebných formalit v poměrně krátkém časovém horizontu (výstavba hřiště má být v červenci tohoto roku) anketa nebude realizována. Hřiště bude sloužit občanům města Prostějova z různých částí našeho města. (red)

Komentáře

Nechápu, proč by nemohlo být zrovna na Husáku. Je tu soupta dětí co si nemají kam jít pořádně vyhrát. Sice se na sídlišti Dolní postavilo jedno hřiště, ale absolutně neodpovídá pro hraní malých dětí je stavěno spíš pro děti 5let a více a navíc jedna skluzavka a jedna houpačka je dost omezený výber. No a co se týče těch nepřízpusobivých občanů, tak pokud vám tak se potloukají celým PV a ne jen na Husáku.

Anketa nebude, hřiště bude tam, kde my rozhodneme.Že se to nelíbí občanům, to je nám ukradeno!

Poslat nový komentář