Tip na výlet. Resort Hrubá Voda

Tip na výlet. Resort Hrubá Voda
Foto Hrubá Voda
Další fotky: 
Tip na výlet. Resort Hrubá Voda

Resort Hrubá Voda patří už několik let mezi oblíbenou výletní destinaci zejména pro rodiny s dětmi. Nachází se zhruba dvaadvacet kilometrů od Olomouce, v údolí řeky Bystřice pod strmými kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku. Najdete zde vše, co je třeba k relaxaci.

 

Rodina si zde užije zábavu při minigolfu, nechybí ani víceúčelové hřiště, na kterém se dá hrát tenis, volejbal i kopaná. Všechny sportovní pomůcky návštěvníkům zapůjčí na recepci hotelu. Nejmenší návštěvníci ocení Dětský park skřítka Hrubíka, který nabízí nejen pískoviště a prolézačky, ale také opičí strom a malý vodní svět, který je příjemným osvěžením v letních měsících. Ve vodním hřišti děti poznají, jak se chová voda při průtoku stavidly, vodními mlýnky a korytem. Kromě malých stavidel ve vodním světě mohou navštívit i podzemní bludiště, které hlídá skřítek Permoník. V těsné blízkosti dětského hřiště je výběh pro kozy. Můžete jim koupit krmení a podívat se za nimi do výběhu.  

Mezi oblíbené atrakce patří vyjížďky na koních a ponících, které si zde mohou objednat jak zkušenější jezdci, tak úplní začátečníci. Větší děti si oblíbily i Kamzíkovu stezku v korunách stromů. Jedná se o unikátní systém prolézaček, tunelů, překážek a skluzavky, který se nachází třináct metrů nad zemí, a děti od tří do sedmi let na ni mohou jen v doprovodu dospělé osoby.

Celoročním adrenalinovým zážitkem je návštěva bobové dráhy s celkovou délkou trasy 851 metrů. V její těsné blízkosti vznikla také nejnovější atrakce resortu – tubingová dráha, která má i s výjezdem 60 metrů, samotný sjezd je plus minus 100 metrů.

V Hrubé Vodě si můžete vyzkoušet také lukostřelbu, discgolf či bungee trampolíny, nebo vyrazit do okolí na turistické či cyklistické výlety. Hned za budovou konírny vás čeká Hrubíkova naučná stezka, která obsahuje sedm zastavení s naučnými a zábavnými aktivitami pro rodiny s dětmi. Zastavení jsou doplněné o lavičky pro odpočinek s výhledem do údolí řeky Bystřice, prolézačkami a herními prvky pro děti.

Více informací včetně veškeré nabídky služeb najdete na webu Resortu Hrubá Voda. (ber)

 

Poslat nový komentář