Město bude investovat do nutných oprav Společenského domu

Město bude investovat do nutných oprav Společenského domu
ilustrační foto

Radní dostali informaci o technickém stavu Společenského domu. „Jednatel společnosti dostal za úkol do čtrnácti dnů sepsat ty nejdůležitější věci, které jsou nezbytné pro to, aby Společenský dům mohl fungovat, za úkol má také sestavit finanční kalkulaci,“ upřesnil místostarosta Jiří Pospíšil.

Největší problém je s topnou soustavou, kdy nefungují zhruba čtyři kotle z šesti. Kotle je třeba uvést do provozuschopného stavu. Dalšími závadami, které už bezprostředně neohrožují chod budovy, jsou třeba netěsnící okna. Možné náklady na opravy si vyžádá i střecha, ani ta ale není v kritickém stavu.

Podle starosty Miroslava Pišťáka je důležité do Společenského domu a jeho oprav investovat: „Pokud chceme, aby třeba ještě rok nebo dva fungoval, tak pochopitelně ty nejdůležitější věci, na kterých je závislý provoz, jako majitel objektu spravit musíme.“

Otázkou zůstává, kolik finančních prostředků si nezbytné opravy vyžádají a kolik je město ochotné do nich investovat. „Počkáme, až nám jednatel dá finanční rozpočet a pak to budeme řešit,“ vyjádřil se místostarosta Pospíšil k otázce peněz. Plán přitom bude k dispozici nejpozději do 7. února.

(pel)

Poslat nový komentář