Úžasná publikace o Jano Köhlerovi je na světě!

Úžasná publikace o Jano Köhlerovi je na světě!
Foto MMP
Další fotky: 
Úžasná publikace o Jano Köhlerovi je na světě!

Primátor města Prostějova František Jura společně s náměstkyněmi Miladou Sokolovou a Alenou Raškovou za přítomnosti bývalého primátora Miroslava Pišťáka, bývalé náměstkyně Ivany Hemerkové, ředitele Městské knihovny Prostějov Aleše Procházky a galeristy Miroslava Macíka převzali od Karla Kavičky novou výpravnou více než tří set stránkovou knihu s názvem Jano Kӧhler, vydanou u příležitosti 145. výročí umělcova narození. Kniha je věnována životu a dílu tohoto malíře a grafika. Jano Kӧhler během svého života vytvořil více než 2500 děl na území Čech a Moravy.

„Publikace se zaměřuje na tři významné lokality Kӧhlerovy tvorby, konkrétně Prostějov, Olomouc a Svatý Hostýn. Právě v Prostějově začala umělcova kariéra, zde našel své celoživotní přátele a vytvořil mnoho svých děl,“ zdůraznil Karel Kavička, jeden ze spoluautorů knihy.

„Často chodíme městem, aniž si povšimneme Kӧhlerových prací nejen na památkách sakrálních, ale také na fasádách některých prostějovských domů. Jsem proto rád, že město Prostějov finančně podpořilo vydání této knihy, která kromě své informační hodnoty vyniká množstvím zajímavých snímků souvisejících s Kӧhlerovou tvorbou,“ dodal František Jura. (red)

Poslat nový komentář