Na jih Moravy zamířila materiální pomoc z pily v Ptenském Dvorku

Na jih Moravy zamířila materiální pomoc z pily v Ptenském Dvorku
foto Olomoucký kraj

Tři kamiony latí a bočních desek vypravila pila Javořice, která působí v Ptenském Dvorku na Prostějovsku, do jihomoravských obcí zasažených tornádem. Celkem sto dvacet kubíků řeziva na střešní konstrukce pomůže při opravách domů v Moravské Nové Vsi, Mikulčicích a Hruškách. Kontakt pile zprostředkoval hejtman Josef Suchánek.

 „Vážím si pomoci privátních dárců. Pile jsme rádi hned na samém počátku pomohli s kontaktem na postižené obce. V rámci skupiny hejtmanů máme možnosti, jak se rychle zorientovat a zorganizovat pomoc, což bylo bezprostředně po událostech na jižní Moravě velmi důležité. Olomoucký kraj pomáhá i prostřednictvím záchranářů, hasičů a finančních darů. Je to celý balíček pomoci, který jsme poskytli,“ uvedl hejtman.

„Dodávku budou přebírat starostové nebo místostarostové v daných obcích, řidiči kamionů jsou směrováni na tamní centrální sklady. Vše jsme se snažili domluvit tak, abychom dodali dřevo ve správnou chvíli,“ řekl předseda představenstva pily Javořice Jan Vařeka. Hodnota materiální pomoci dosahuje téměř jednoho miliónu korun. Nad tím, že dřevo na jižní Moravu pošlou, pracovníci pily ani chvilku neváhali. „Rozhodli jsme se tak proto, že je v tuzemsku obecně nedostatek řeziva a není jisté, že by se lidé na jihu Moravy dostali k materiálu na opravu svých domovů včas,“ doplnil Vařeka. (red)

Poslat nový komentář