Prostějovské naděje přivezly kovy ze tří turnajů v jednom víkendu

Prostějovské naděje přivezly kovy ze tří turnajů v jednom víkendu
Foto TJ Sokol judo

 

Víkend 21. - 22. března prostějovští judisté strávili bojem o cenné kovy hned na třech turnajích. Starší a zkušenější bojovníci vycestovali do polského Sosnowiece, kde i přes často svérázný výklad pravidel polskými trenéry i rozhodčími vybojovali vynikající výsledek. 

Mladší žák Matyáš Roubík (do 42 kg) velmi uvážlivým přístupem k boji prošel turnajem až na samý vrchol a obsadil vynikající první místo. Pozadu nezůstali ani dorostenec Radim Kubes (do -66 kg)Simona Jeřábková(-63kg), nestačili pouze na svého finálového protivníka a získali stříbro, Ondřej Němec (-55kg) obdadil výborné 3.místo a Filip Čépe (-34kg), který byl ve své váze třetí.

Mláďata zatopila konkurenci na poeticky nazvaném Lízátkovém turnaji v Uherském Brodu. Tyto prostějovské naděje plně předvedly svůj potenciál, když se z šesti bojovníků všech šest vrátilo s cenným kovem! Ve svých váhových kategoriích získali precizní technikou juda zlato za první místo David Zaoral a Petr Mejzlík. Kvalita jejich juda se projevila zejména na faktu, že ve všech svých zápasech oba borci nekompromisně zvítězili před časovým limitem. Bronzové medaile za třetí místo pak přivezla čtveřice mladých nadějí - Barunka Vítková, Michal Mejzlík, Jakub Lamplot a Martin Basl.

Na turnaji přípravek v Brně oddíl Sokola 1 Prostějov získal dvě medaile. Jakub Vejmola tradičně nezaváhal a precizní technikou juda vybojoval první místo. Další benjamínek Erik Pospíšil potvrdil kvality Prostějova krásným třetím místem a nadějí na budoucí skvělé výsledky. 

 

Poslat nový komentář