Oddíl Judo Sokol I přivezl pět medailí ze Štramberka

Oddíl Judo Sokol I přivezl pět medailí ze Štramberka
Foto Sokol Prostějov I

V sobotu 17. října vyrazila skupina našich judistů Sokola I Prostějov na turnaj benjamínků do Štramberka. Pod těžkými mraky zahalenou slavnou místní rozhlednou se ve sportovní hale města utkalo bezmála 100 dětí. Šestičlenná výprava z Prostějova se opět ukázala ve vynikajícím světle.
Zvláštní forma organizace turnaje vzhledem k počtu startujících však připravila pro naše judisty skutečně náročný program.

Nečekané sloučení věkových kategorií U9 a U11 bylo pro Barunku Vítkovou, Davida Zaorala, bratry Michala a Petra Mejzlíkovi skutečnou výzvou.
Všichni tito naši zápasníci jsou v kategorii U9 a to dokonce prvním rokem, ale i tak se museli vypořádat i s výrazně staršími a zkušenějšími soupeři.
Snaha organizátorů, aby se zápasníci co nejvíc poprali, také vyústila v nadměrné počty závodníků v jednotlivých kategoriích, což pro některé obnášelo nutnost absolvovat i pět soutěžních zápasů.
Naše mláďata se ale s touto výzvou vyrovnala statečně a úspěšně.
Barunka Vítková podlehla pouze jediné soupeřce a jistým výkonem obsadila druhé místo.
Neskutečné zlepšení a krásné druhé místo v silně obsazené váze zaznamenal Erik Pospíšil (U11), který v sobotu podlehl pouze oddílovému soupeři Davidu Zaoralovi (U9).
David Zaoral tak získal v podzimní části sezóny čtvrtou zlatou medaili, ze čtyř zatím pořádaných turnajů a potvrdil tak svoji skvělou formu.
Bratři Michal a Petr Mejzlíkovi (oba U9) na svém prvním podzimním turnaji trochu hledali svou formu a bojovali s pochopitelnou trémou.
Třetí Michalovo a čtvrté Petrovo místo budiž jim motivací a odrazovým můstkem pro další zlepšení a nalezení ztracené skvělé jarní formy. Krásné druhé místo po jedné smolné prohře obsadil i Pavel Burget (U11). Na Pavlovi byla jasně viditelná rostoucí jistota v technice daná pravidelnější účastí na závodech.
Závěrečné hodnotící slovo hlavního trenéra oddílu, pana Zdeňka Gottwalda: "Řekl bych, že před blížícím se Mistrovstvím Moravy mláďat může náš oddíl Sokola I cítit mírný, přesto však zřetelný optimismus."

Za oddíl Judo Sokol I

Dr. h.c. Michal J. L. Mejzlík
jednatel oddílu

Poslat nový komentář