Sedm statečných z JUDA Sokol I Prostějov uspělo v Polsku

Sedm statečných z JUDA Sokol I Prostějov uspělo v Polsku
Foto ZG

V sobotu 19. 11. 2022 se uskutečnila Velká cena Karviné v judu, kam se dostavili judisté z ČR, Polska i Slovenska. Z oddílu JUDO SOKOL I. PROSTĚJOV se vypravilo sedm závodníků. Turnaj probíhal v pěkném tempu a přátelské atmosféře.

Jako první nastoupili do svých bojů mladší žáci Anny Zacharová a Matyáš Kolář. Zatím co Anny utekly stupně vítězů jen o kousek, Matyášovi se povedl krásný výsledek v podobě druhého místa, kdy nestačil pouze na jednoho soupeře.

Dále přišly na scénu holky v kategorii U15, kde se potkaly hned v prvním kole. Úspěšně z něj odešla Bára Vítková a zahájila tak svoji vítěznou jízdu, kterou završila zlatou medailí. Pavlínce Bohanesové utekla bronzová medaile jen o kousek v prodloužení.

Pak přišli na řadu dorostenci. Tuto kategorii rozjel Martin Pazdera hned v závěsu s Davidem Zacharem. Oba vyhráli první kola a tak se těšili na další zápasy. David Zachar nešťastně prohrál další dvě utkání a rozloučil se tak s turnajem před stupni vítězů. Martin Pazdera pokračoval dál přes své soupeře směrem k vítězství. Martin porážel jednoho soupeře za druhým, ale před očekávaným finále musel za zdravotníky s poraněním ramene. Zanedlouho přišla super zpráva, že Martin může bojovat ve finále, kde ho čekal soupeř z Polska. S tímto si při vyrovnaném boji poradil krásným škrcením a bral tak zlatou medaili. Poslední statečný Ondřej Vašut se dostal přes prvního soupeře krásným hodem. V druhém zápase bohužel neuspěl a tak ho čekal poslední soupeř. Ondra Vašut se do posledního soupeře vrhl pěkně od podlahy, protože věděl, kdo vyhraje má stříbro. Ondrovi se povedlo soupeře udržet na zemi a bral tak krásné druhé místo.

„Shrnuto, podtrženo, ze sedmi závodníků jsme dovezli čtyři cenné medaile, dvě zlaté a dvě stříbrné,“ netají se radostí trenér Zdeněk Gottwald a pokračuje: „Dle mého úspěšný turnaj. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kdo se podíleli na tom, že jsme mohli o tyto úspěchy bojovat. Nový svěží náboj této skupině dodává také návrat trenéra Petra Sedláčka. Doufám, že všem tato svěží energie vydrží hodně dlouho. A s heslem „Nemusí pršet, hlavně když kape“ se těšíme na následující sezónu.“ (Text a foto ZG)

Poslat nový komentář