Kdo vyhrál lístky na sobotní koncert v Kasku?

Kdo vyhrál lístky na sobotní koncert v Kasku?
ilustrační foto plakát

 

Jedinečné seskupení těchto rockových kapel poprvé na jednom pódiu, a to 25.4.2015 od 19 hodin v Kascu v Prostějově! Soutěžili jste s námi?

Kreyson

Heavymetalová kapela v čele s Láďou Křížkem, která v roce 1990 natočila ve studiu v Hannoveru s producentem Janem Němcem debutové album nazvané Anděl na útěku. Z něj vzešlo několik megahitů, jako například Vzdálená a Nejde vrátit čas. Dnes hraje znovuobnovená kapela Kreyson v jiné sestavě než před 18 lety, každopádně Kreyson dozrál jako víno a ukazuje, že má i po letech fanouškům co říct. Obrovský zájem o Kreyson a úspěchy na festivalech, kterých Kreyson odehrál nespočet jsou toho důkazem. Kreyson odehrál několik vystoupení i v zahraničí, například Slovensko, Německo, Švícarsko, odehrál koncert i v Kosovu pro XIII kontingent vojenské základny K-For, natočil skladbu DEEP IN THE NIGHT se zpěvačkou Dorro Pesch, má na svém kontě DVD které se točilo na festivalu Noc plná hvězd v Třinci.

Traktor

Počátek kapely Traktor můžeme datovat na jaro 2001, kdy se dali dohromady bývalí členové kapel Tarantula a Wizard, tzn. Standa Balko, Martin Kapek a Karel Ferda. Tohle trio zhruba po roce doplnili Pavel Balko ( dříve taky Tarantula ) a Petr Bartošek. Tím vzniká stěžejní platforma Traktoru. Veřejně se Traktor prezentuje na různých hudebních akcích, hlavně ve festivalové sezóně, jaro a podzim bývají ve znamení Club Tours.

Citron

Vše začalo tím, že několik členů z kapely Franty Ringo Čecha, se v roce 1976 sbalilo a založilo skupinu, která doprovázela zpěváka Aleše Ulma. Kdo by tenkrát řekl že vzniká česká heavymetalová legenda ...V tomto prvotním seskupení bylo několik jmen, které později zazářily sólově v dalších kapelách a nejznámější byli asi Olda Říha s Toljou Kohoutem z budoucího Katapultu. V sestavě byl také baskytarista Petr Michalík, který kapele vymyslel jméno, pod kterým jí známe dodnes - Citrón. U Supraphonu vycházejí kapele v roce 1976 první dva singly: „Pecky z blum/Plátěnky „ a „Mlčenlivá žena/Kočka“.

 

A kdo vyhrál čtyři volňásky na sobotní koncert? Tentokrát se štěstí usmálo pouze na ženy, výherkyněmi jsou: Markéta Mikešová, Vilma Chocholáčová, Zdeňka Slezová a Petra Krčová. Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář