Prostějov připraví hromadné očkovací místo

Prostějov připraví hromadné očkovací místo
Foto ber

Vakcíny proti nákaze COVID-19 se budou aplikovat ve Společenském domě v Prostějově. Budou zde připravena očkovací místa, zázemí pro zdravotnický personál a administrativu. Jako vybavení bude navezen mobiliář, výpočetní technika a podobně. Umístění centra nabízí očkovaným hned několik výhod.

„Jde o střed města, poměrně snadno dostupný městskou hromadnou dopravou. Prostory jsou dostatečně velké jak pro očkující zdravotníky, tak pro čekající obyvatele, dostatečný prostor zde nalezne i administrativa. Přijet na očkování automobilem by také neměl být, vhledem k nedalekému parkovišti, problém,“ uvedl primátor František Jura.

První pacienty by mohlo centrum přivítat po dodání dostatečného množství očkovací látky, nejdříve však v březnu letošního roku.

Jak bude očkovací centrum řešeno, jaká bude pracovní doba? Informuje vedoucí Oddělení krizového řízení Magistrátu města Prostějova Adolf Labák: „V přízemí Společenského domu – očkovacího centra – bude zřízeno pracoviště registrace. Vypomáhat budou i lidé z řad pracovníků magistrátu. V prvním patře bude zřízeno předběžně pět očkovacích boxů s lékaři a zdravotnickým personálem. Sál bude rozdělen na dvě části – tedy dvě čekárny pro očkované obyvatele. Předpokládáme, že zde bude odbaveno asi 500 pacientů denně, a to po dobu zhruba tří měsíců. Vše je koordinováno s ředitelstvím Nemocnice Prostějov.“

 Pracovní doba je plánována pondělí až pátek v osmi hodinových časech. V případě velkého zájmu obyvatel o co nejrychlejší vakcinaci a dostatečného množství očkovacích látek bude možno pracovní dobu prodloužit i o víkendové dny. O bezpečnostní asistenci se postará Městská policie Prostějov. (red)

Poslat nový komentář