Příběhy klokánkových dětí. Bohouška (5) mlátil a kopal dědeček

Příběhy klokánkových dětí. Bohouška (5) mlátil a kopal dědeček
Ilustrační foto pixabay.com

Do Klokánku jsou přijímány děti s různým osudem. Některé se diví, kolik toho mohou najednou sníst, protože doma jedly sotva jednou denně. Jiné si myslí, že spodní prádlo by se mělo nosit až do úplného roztrhání, nebo znají řasenku, ale zubní kartáček jim nic neříká. Bohoušek nebyl výjimka. I na něho měla výchova jeho rodiny špatný vliv.

„Když jsme ho k nám přijímali, dostal obrovského plyšového medvěda. Vypadalo to, že si ho velmi oblíbil, protože ho objímal, a nakonec ho posadil vedle sebe na židli k jídelnímu stolu,“ vypráví klokánčí tety. „Bohužel právě na medvídkovi nám ukázal, co ho doma naučili.“

Když Bohoušek po chvíli povalil medvěda na zem a začal ho mlátit pěstí a kopat do něj, tety se nestačily divit. „Říkal mu opravu ošklivé nadávky a my se mu snažily objasnit, že tohle se nedělá. On nám ale odpověděl, že ví moc dobře, že to tak funguje nejlépe. Doma prý, kdykoli nadrobil, dostal od dědečka pořádný výprask. A medvídek si podle něho kopance a rány zasloužil.

„Sociální pracovnice, která chlapce přivedla, nám objasnila, že jeho dědeček ho fyzicky týral. Jeho i jeho matku. To objasňovalo i stav, ve kterém k nám byl přijat,“ říká Klokánek. Bohoušek měl nateklé oko, velkou modřinu přes půl obličeje a ruku v sádře.

Ačkoli to trvalo nějaký ten měsíc, z Bohouška nakonec vyrostl zdravý, šikovný a slušný chlapec. Naučil se vycházet s ostatními a došlo mu, že tresty nejsou vždy nezbytné. Nakonec našel i novou milující rodinu, která ho přijala jako vlastního.

„Do péče si ho vzala sousedka z vesnice, kde dříve bydlel. Dodnes nám Bohoušek posílá dopisy a fotografie, vypadá to, že z něho bude traktorista!“ smějí se tety. Dokazují to fotografií, kterou jim chlapec poslal. Sedí na ní se svým strýčkem na mašině a usmívá se, jako by si nikdy žádnými problémy neprošel! (red)

Poslat nový komentář