Příběhy klokánkových dětí. Denise a Karličku nutila matka krást. Spali v pokoji s krysami

Příběhy klokánkových dětí. Denise a Karličku nutila matka krást. Spali v pokoji s krysami
Ilustrační foto pixabay.com

Ve velmi zanedbaném stavu přijal Klokánek dva sourozence – Denise a jeho sestru Karličku. Obě děti byly podvyživené, velmi špatně komunikovaly s okolím, hlavně Karlička měla problém se socializací. Ukázalo se, že chodila na kontroly k psychiatrovi, ale nebrala pravidelně předepsané prášky. To musely tety v Klokánku napravit, aby se časem dala dívka zase do pořádku.

„Denis se rozkoukal o něco rychleji než jeho sestřička. Brzy nám proto začal vyprávět, že doma neměli s Karličkou ani lampičky, ani jiné světlo, že žili úplně bez elektřiny,“ říkají tety. „Podle všeho se neměli ani pořádně kde umýt, protože jim netekla teplá voda. Navíc se nám svěřil, že jim často v noci lezly krysy až do postele. Sestřička se jich prý bála, ale on si jich moc nevšímal.“

Po nějaké době v Klokánku dostala matka dětí povolení brát si je obě s sebou na krátké procházky. Zatímco Denis se vždy těšil, Karlička byla spíše zakřiknutá, jako kdyby se ženy bála. „Brzy jsme se od dětí dozvěděly, že je maminka vlastně jenom využívá. Zatímco Denis s Karličkou baví prodavačky, jejich matka krade, co jí pod ruku přijde,“ vysvětlují tety.

Od té doby bylo stýkání s dětmi matce zakázáno. Brzy si ale zvykly a vůbec jim nechyběla. Bohužel se nenašel žádný vhodný pěstoun, ale nakonec putovali sourozenci spolu do dětského domova. (red)

Poslat nový komentář