Příběhy klokánkových dětí: Tři malé holčičky žily v bytě s opilci

Příběhy klokánkových dětí: Tři malé holčičky žily v bytě s opilci
Ilustrační foto pixabay.com

Tři malé dívenky se do Klokánku dostaly na základě rozhodnutí soudu. Šestiletá Emilka, čtyřletá Viktorka a téměř dvouletá Tánička neustále myslely na svou maminku, kterou měly rády. Ona se o ně snažila starat vzorně, ale příliš se jí nedařilo, a nakonec tak všechna děvčata čekal Klokánek a následně dětský domov.

Holčičky se do Klokánku dostaly poté, co jejich maminka skončila ve vězení. I když to vypadalo, že by si je mohla vzít časem zpátky. Nakonec se ukázalo, že ve vězení zůstane déle. Nenastoupila totiž na první výzvu k výkonu trestu, a soud ji tak pobyt ve vězení prodloužil.

„Otec neměl o děti zájem. Než se dostaly do Klokánku, žily v malém bytě s několika dalšími cizími lidmi, v noci musely překračovat opilé muže i ženy, pokud chtěly na záchod. Podmínky, ve kterých žily, byly strašlivé,“ popisuje Klokánek.

Dívenky si spolu často hrály na situace, které prožily v reálném životě. I z toho se dalo určit, v jak špatných podmínkách kdysi žily. „Křičely na sebe, že by si raději zašly do hospody s chlapy na pivo nebo že zase není uvařeno,“ popisuje Klokánek. „Také nám vyprávěly, že je maminka posílala krást do obchodu a kladla jim na srdce, aby utíkaly, když je někdo přistihne, hlavně prý aby nikomu nic neříkaly a vzaly nohy na ramena.“

Dívky nakonec skončily v dětském domově. Pracovnice Klokánku pro ně mohly udělat alespoň to, že zkontaktovaly domov, ve kterém už byly jejich další sourozenci.

Děti se tak po čase alespoň opět shledaly a těšily se, že na maminku mohou čekat spolu. (red)

Poslat nový komentář