Velikonoční beránci od rotariánů se vydají na správná místa

O první místo se podělili beránci z Prostějova a Jeseníku.
O první místo se podělili beránci z Prostějova a Jeseníku.
Další fotky: 
Děti z ohrozimské mateřinky se pyšní, i jejich beránci udělají radost.
Beránek Evy Dvořákové z Prostějova se umístil na druhém místě.
A třetí místo opět Prostějov, gratulace Lucii Odehnalové.

Na osmdesát velikonočních beránků se dnes sešlo na výstavě, kterou v Národním domě pořádal Rotary Club Prostějov. O vítězi rozhodli samotní návštěvníci výstavy. Napečené beránky organizátoři rozvezli tam, kde udělají radost.

Rotary Club Prostějov v rámci své činnosti oslovil žáky a studenty specializovaných škol a učilišť s obory kuchař, pekař a cukrář a nabídl jim účast v soutěži. Prostějovští rotariáni škole uhradí  náklady na upečení a nazdobení beránků, vítězní studenti obdrží navíc finanční poukázky. O vítězi rozhodovalo hlasování všech návštěvníků výstavy. Vedle soutěžních exponátů byly na výstavě velikonočních beránků k vidění i výrobky dětí z mateřských škol, jednotlivců i firem, kteří je věnovali na výstavu. Samozřejmě, také tito beránci budou rozdáni. 

Beránky do soutěže připravili studenti SOU obchodní v Prostějově a Střední odborná škola gastronomie a potravinářství Jeseník. Další beránky vyrobily děti z MŠ Rumunská, MŠ Šárka v Prostějově a MŠ Ohrozim. Své výrobky dodalo také Rudolfovo pekařství v Prostějově a paní Pavlína Obrová. Několika beránky přispěli i aktivní senioři z Domova pro seniory při Centru sociálních služeb v Prostějově. 

Jak "beránkové" klání dopadlo? Na 1. místě se umístily se stejným počtem bodů dva výrobky, a to od Kristýny Hrdličkové z SOU obchodní Prostějov a Elišky Bednářové z SOŠ Jeseník. Na 2. místě skončila Eva Dvořáková z SOU Prostějov a na 3. místě pak Lucie Odehnalová SOU Prostějov. 

A kam se letošní symboly velikonočních svátků ve tvaru beránků vydaly? Pořadatelé je rozvezli na tato místa: Dětský domov Plumlov, dětské oddělení Nemocnice Prostějov, Centrum sociálních služeb Prostějov, Domov pro seniory v Soběsukách a Dům domácí péče SANCO Vrahovice. 

(red)

Poslat nový komentář