Se skřítky za objevováním Pohádkového Česka

Skřítkové vybrali také pohádkový zámek v Lysicích u Boskovic.
Skřítkové vybrali také pohádkový zámek v Lysicích u Boskovic.

Turistická sezóna je již měsíc v plném proudu na většině českých a moravských hradů, zámků, historických památek i památných míst. Po zimní přestávce se otevřely brány a dveře všech muzeí, romantických šlechtických sídel a památečních objektů a milovníci historie tak mohou až do podzimu nahlédnout do tajemství života minulých věků. 

Se zajímavým projektem pro rodinné výlety přišli také letos pořadatelé Pohádkového Česka. Program zpříjemní rodičům s dětmi cestování po vlastech českých a postará se o aktivní zábavu pro celou rodinu. Děti čeká pohádkový svět, kterým je budou provázet veselí skřítci. Nabídne spoustu tipů na výlety, návštěvy téměř stovky hradů a zámků, skřítkovských turistických stezek a cyklotras. 

Do Pohádkového Česka vstoupí zájemci registrací na webu z www.pohadkovecesko.cz, obdrží rodinnou kartu a každé dítě dětský cestovní pas. Na svou kartu sbírají s každým vstupem na některou z vybraných pamětihodností body, za něž pak získají zajímavé dárky a hlavně řadu cenových zvýhodnění při vstupech. Po pěti návštěvách hradů a zámků Pohádkového Česka je další vstup volný. Děti sbírají do svých pasů razítka z jednotlivých výletních míst a mohou si sem zaznamenat či kreslit své zážitky. Veselí skřítci dál mapují zajímavá místa a budou postupně nabízet další a další pohádková místa.     

(jap)

Poslat nový komentář