Koupaliště už nabízejí ochlazení

V těchto horkých dnech už vrahovická plovárna nabízí příjemné ochlazení.
V těchto horkých dnech už vrahovická plovárna nabízí příjemné ochlazení.

Teploty v těchto dnech trhají rekordy, není proto divu, že lidé vyhledávají ochlazení na koupalištích. V celém prostějovském regionu jsou v provozu pouze čtyři. V Prostějově je to aquapark a koupaliště ve Vrahovicích, v jižní části regionu jsou centrem koupání Nezamyslice a na Konicku pak koupaliště ve Stražisku. 

Prostějované mají na výběr dvě místa, kde mohou holdovat vodním radovánkám, slunění i aktivnímu sportování. Jednak je to aquapark, levnější variantu pak nabízí areál koupaliště ve Vrahovicích. I tady je pro vodomily pestrá nabídka - velký plavecký bazén se skluzavkami, dětský bazének se skluzavkou a brouzdaliště. Bazény jsou napájeny vodou z vlastních zdrojů, takže obměna čerstvé vody je pravidelná. Provozovatelem  koupaliště je  TJ Sokol Vrahovice, který se o areál za finanční podpory prostějovské radnice stará.

„Držíme se zuby nehty. Před sezónou jsme provedli základní údržbu, to je opravy techniky, nátěry bazénů, čištění výpustí a kanálků. Největší podíl provozních nákladů pohltí energie a chemie,“ uvedl starosta Sokola Rudolf Raška. Letos přispěl magistrát částkou 180 tisíc korun, jen energie spolkne dvě třetiny této částky. 

Koupaliště ve Vrahovicích je již otevřeno. Kromě vodních hrátek v bazénech využívají návštěvníci hřiště na volejbal nebo nohejbal, kuželky a stoly na ping-pong. Celodenně je v provozu stánek s občerstvením, který nabízí široký sortiment jídel a nápojů v levnějších cenových relacích dostupných dětem. O víkendech láká labužníky vůně z udírny a grilu. Plovárna ve Vrahovicích není příliš rozlehlá, a tak ji využívají převážně rodiny s malými dětmi. Kromě finančních důvodů je především rodinná atmosféra plovárny rozhodujícím aspektem, proč milovníci slunění a vodních hrátek dávají přednost právě tomuto koupališti. Dospělí  zaplatí za celodenní vodní a sluneční lázeň pouhých 30 korun, děti 15 korun a ti nejmenší caparti do 3 let mají vstup zdarma. Navíc mohou návštěvníci využít i různé množstevní slevy.     

(jap) 

Poslat nový komentář