Smržická šlapka je za dveřmi

Smržická šlapka je za dveřmi
ilustrační foto

Už zítra si početný národ cyklistů pořádně šlápne do pedálů při oblíbené akci Smržická šlapka. Letošní 14. ročník je již netrpělivě očekáván i připravován. Největší turistická akce v regionu má start v areálu nového sportovního a kulturního centra ve Smržicích v sobotu 1. září od 7 do 10 hodin.

Pořadatelé připravili pro účastníky rozšířený počet tras, které budou stejně jako vloni směřovat do oblasti Drahanské vrchoviny a prstencově do všech koutů Moravy. Každý účastník obdrží před startem plánek trasy a startovní kartu. Pak už vyrazí na zvolenou trasu podle svých možností a sil. Pro vyznavače pedálů jsou vytyčeny trasy zvlášť pro horská kola a MTB v délce 10, 25, 45, 60 a 80 kilometrů. Zvlášť pak jsou připraveny trasy pro silniční kola v délce 10, 30, 50, 66, 94, 140 a 176 kilometrů. Nejdelší trasa vede až na Praděd, vloni ji zvládl nejrychlejší startující Aleš Marinov za 6,09 hodin. Silniční trasy nejsou značeny, je třeba se orientovat výhradně podle dopravního značení. Jede se za plného silničního provozu na vlastní nebezpečí!!

V cíli bude na všechny čekat barevný diplom a bohaté občerstvení. Pořadatelé vyhodnotí stejně jako v minulých letech také nejmladšího a nejstaršího účastníka akce. Podrobný rozpis Smržické šlapky i další informace na www.kctsmrzice.cz.

(jap)

 

 

Poslat nový komentář