Kuře podle Jakuba? Vynikající!
"Od dnešního dne se v naší rodině váš kuchař Jakub těší výjimečné vážnosti. Už dříve jsem zkoušela některé jeho recepty, ale kuře s tymiánem pečené na zelenině předčilo veškerá očekávání.
Snažila jsem se naprosto přesně dodržet postup - jen jsem nekoupila celé kuře, ale kuřecí čtvrtky. Taky jsem si opatřila velký květináč s tymiánem a poprvé jsem v kuchyni použila řapíkatý celer. Výsledek byl neskutečný. Maso ani v nejmenším nepřipomínalo kuře. Ze šťávy po přidání smetany a rozmixování vznikla spíš omáčka, díky následnému propasírování velmi jemná a chuti doslova lahodné. Orestované hříbky (domácí, z mrazničky) už byly pověstnou třešinkou na dortu. Jen si nejsem jistá, jestli by Jakub byl spokojen s mou úpravou na talíři. V každém případě u slavnostního oběda nikdo ani necekl, všichni jen blahem vzdychali a ode dneška platí u nás kuchař Jakub za naprostou jedničku."
Tolik z dopisu naší čtenářky Aleny, která postup i výsledek svého snažení pro vás nafotila. Recept prý není nijak složitý, stačí dodržet Jakubův postup. A my máme velkou radost, že PvNovinky nejen čtete, ale že podle nich i vaříte. (red)
Poslat nový komentář