Představujeme účinkující MISS – zpěvák Jerguš Oravec

Představujeme účinkující MISS – zpěvák Jerguš Oravec

Na galavečeru MISS prostějovských středních škol vystoupí slovenský zpěvák Jerguš Oravec. Je dobře známý i českému publiku díky svému účinkování v letošní soutěži zpěváckých talentů Česko-Slovenská SuperStar. Díky svému nevšednímu vystupování, sametově zabarvenému hlasu a originalitě postupoval až do semifinále a skončil těsně před bránou finále.

Jerguš Oravec pochází z Trenčína a s hudbou začal ve dvanácti letech, hrál na klavír. Na střední škole se skamarádil s kytarou, se kterou dnes tvoří nerozlučnou dvojku. Díky trpělivému samostudiu se postupně zdokonaloval a jeho vůle věnovat se hudbě vyústila v založení první hudební formace.
Dvaadvacetiletý Jerguš je multižánrová osobnost, koketoval snad se všemi hudebními styly – blues, blues-rock, funky, jazz, muzikál i šanson. S blues-rockovou skupinou Next Page se stal vloni na portálu slovakblues.com objevem roku a je členem funkové legendy na Slovensku skupiny A'Conto.
Po svém účinkování v SuperStar se zdokonaluje ve zpěvu v muzikálovém studiu Xanadu pod vedením zkušené hlasové pedagožky Zity Orlické. Při svém účinkování na Muzikálovém festivalu v Brusně si jej vybral režisér Jozef Bednárik a nabídl mu účinkování na 1. večeru Šansonového klubu v Lemon Tree v Bratislavě.
Hudba a zpěv, to je Jergušův život. Koncertuje v klubech a na různých vystoupeních ať už v doprovodu klavíru nebo s kytarou jako lídr kapely Jerguš Oravec Trio spolu s Ervínem Olanem a na Slovensku dobře známým bubeníkem Emilem Frátrikem.
(tj, jap)

Poslat nový komentář