Představujeme kandidáty do komunálních voleb 2018

Představujeme kandidáty do komunálních voleb 2018
ilustrační foto

V říjnu 2018 proběhnou v České republice volby do zastupitelstev obcí v Česku - komunální volby 2018. Samospráva se bude volit ve více než 6000 obcí po celé zemi, ve třetině okrsků dojde k volbám do Senátu ČR. Podívejme se, koho do kandidátek nominovaly prostějovské strany. Podařilo-li se nám s lídry spojit, najdete vždy jejich vyjádření u příslušné strany či hnutí.

KDU-ČSL

Zůstává u osvědčených jmen. Lídrem kandidátky je Petr Kousal, druhou v pořadí Zuzana Bartošová. Oba v současné době působí v zastupitelstvu. Třetí místo patři Tomáši Weberovi, následují Jana Tobolová a Jindřich Miklas. „Chceme podporovat iniciativu občanů jako zdroj inspirace pro rozvoj města a v zastupitelstvu naslouchat jeden druhému a ctít vzájemně své názory“, uvedl pro Prostějovské novinky Petr Kousal.

ANO 2011

Lídrem je náměstek hejtmana a zastupitel František Jura, za ním následují Jiří Rozehnal, současný člen finančního výboru, zastupitelka Marcela Župková, Dagmar Faltýnková, Miloš Sklenka, Roman Karšulín, Vojtěch Burda, Jaromír Hruban, Alena Pagáčová a Michal Götz.

Na rovinu

Do komunálních voleb vstoupí nové uskupení Na rovinu, které bude sdružovat piráty, zelené, TOP 09 a hnutí STAN. Lídrem je Aleš Matyášek. „V novém volebním období bychom chtěli udělat věci, které se v tom minulém nepodařily. Bohužel se již nepodaří zachránit jezdecká kasárna, což vidíme jako velkou chybu, ale v oblasti podpory občanů a jejich aktivit jsme přišli s projektem padesátimetrového bazénu, který je nesmírně kapacitně důležitý, a to i z hlediska multifunkcionality. V oblasti podpory sportu bychom chtěli učinit některé kroky, které budou mezi sportovní veřejností jistě kvitovány s povděkem. Rádi bychom také přiblížili přístup radnice k občanům aplikací on-line úřadu“, uvedl některé body programu lídr Matyášek.

Změna pro Prostějov

I zde zůstává staronovým lídrem zastupitel Jan Navrátil. Na kandidátku Změna zařadila i bývalé členy ANO 2011: zastupitele Františka Švece a Hanu Naiclerovou. Místo zde má i další zastupitel - František Fröml. "Pokračujeme v rozdělané práci na změně", sdělil lídr kandidátky Navrátil.

SPD

Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury zatím zveřejnilo pouze jméno lídra, kterým je Martin Křupka. Do zastupitelstva se pokusí probojovat vůbec poprvé.

ČSSD

I zde narazíme na osvědčená jména. Lídrem kandidátky se stala současná primátorka Alena Rašková, za ní bude následovat její náměstek Zdeněk Fišer, třetím v pořadí je současný radní Bedřich Grulich, předseda finančního výboru, následovat jej bude Vladimír Průša, ředitel Domovní správy Prostějov, pátým v pořadí je současný náměstek pro sociální věci a dopravu Pavel Smetana. „Myslím si, že v současné době je město Prostějov krásné, čisté a upravené a považuji jej za dobré místo pro život“, uvedla Alena Rašková.

KSČM

U komunistů je v této chvíli známá prozatím první čtveřice kandidátů. Lídrem je současný prostějovský radní Václav Šmíd, druhým v pořadí je strážník městské policie Zdeněk Gottwald, třetím je podnikatel Zdeněk Vysloužil. Následuje jej současný člen Rady města Prostějova Jaroslav Šlambor. „Současná radní koalice udělala za své volební období kus poctivé práce, což je vidět ve všech oblastech života města“, nechal se slyšet lídr Šmíd.

PéVéČko

Toto hnutí ještě kandidátku nezveřejnilo, ale pravděpodobně se na ní opět objeví náměstek primátorky Jiří Pospíšil, který byl lídrem již minule.

Jednotlivé strany mají na vydání svých kandidátek ještě čas. Volby se uskuteční 5. a 6. října, kandidátní listiny je nutné podat registračnímu úřadu nejpozději do 66 dnů před dnem voleb. (red)

Komentáře

Kecy neschopné primátorky už zajímají je veverky v lese.

Poslat nový komentář