Andrův stadion Olomouc a velkolepý koncert. Dyka, Ledeckého, Urbanové a Moravské filharmonie

Andrův stadion Olomouc a velkolepý koncert. Dyka, Ledeckého, Urbanové a Moravské filharmonie
Foto plakát

Spojením Moravské filharmonie Olomouc a fotbalovým klubem SK Sigma Olomouc vzniká nový multižánrový open-air projekt s názvem „Festival filharmonie“. 9. června uvítá Andrův stadion více než 65 členů Moravské filharmonie. V jeden večer  vystoupí světoznámá operní pěvkyně Eva Urbanová  a zpěváci Janek Ledecký a Vojta Dyk. Večerem bude provázet moderátorka Emma Smetana.

Rozhodně se můžete těšit na netradiční hudební zážitek. Fotbalový stadion nabídne letní atmosféru pod širým nebem a přední čeští hudebníci doplněni Moravskou filharmonií vás plně kulturně uspokojí. Program obohatí i Bohuš Matuš a hosté. Tribunami zazní  oblíbené hity včetně písní Karla Gotta, kterému tak hudebníci vzdají hold. Celý orchestr bude dirigován Janem Kučerou. Po boku Janka Ledeckého pak zavelí taktovkou hostující dirigent Hanz Sedlář.

„Na pódiu se v průběhu jediného večera představí Moravská filharmonie Olomouce v plné velikosti a síle a v počtu více než 65 hráčů doprovodí zpěváky naší hudební scény i s jejich kapelami. To vše dělá z koncertu jedinečnou událost v rámci celé naší země, nikde jinde totiž posluchači nebudou mít příležitost slyšet naživo tolik atraktivní a pestré hudby v jednom večeru,“  sdělil ředitel filharmonie Jonáš Harman.  

Koncert proběhne 9. června 2023 od 19.00 na zmíněném Andrově stadionu. Návštěvou nejenže podpoříte českou kulturu, ale část výtěžku půjde i na projekt „Otevřeme zahradu“ do hospice na Svatém Kopečku. Lístky už jsou dostupné v předprodeji v online síti Ticketportal, ale i v Turistickém a informačním centru v podloubí olomoucké radnice.

Více informací najdete na webových stránkách akce https://www.festivalfilharmonie.cz/. (ber)

Poslat nový komentář