Olomoucký kraj hlásí šest obětí v souvislosti s COVID-19

Olomoucký kraj hlásí šest obětí v souvislosti s COVID-19
ilustrační foto

První člověk zemřel v Olomouckém kraji v souvislosti s COVID-19 25. března. Jednalo se o seniora věku nad 60 let. Další dvě úmrtí ohlásila 28. a 31. března Nemocnice Prostějov. I tito pacienti byli seniory a nákaza nebyla přímou příčinou jejich úmrtí.

Osmadvacátého března 2020 zemřel 81letý senior, v úterý 31. března to byl druhý, stejně starý pacient. „Na oddělení ARO zemřel v pořadí druhý pacient, u něhož bylo rovněž prokázáno onemocnění Covid-19. Pacient (1939) byl vážně nemocný a virová nákaza jeho stav ještě zhoršila," sdělila PvNovinkám mluvčí nemocnice Radka Miloševská. 

Od té doby zemřeli v Olomouckém kraji další tři lidé. Druhého dubna senior ve věku nad 60 let, pátého dubna dva lidé, jeden starší 60 let, druhý ve věku od 50 do 59 let, píše se na webu Ministerstva zdravotnictví.

Podle Miloševské se tato úmrtí se netýkala Nemocnice Prostějov. “Kraj je zveřejňován vždy podle místa bydliště pacienta, takže to mohl být člověk hospitalizovaný kdekoliv v republice, ale s trvalým bydlištěm v OL kraji,“ doplnila mluvčí. (ber)

 

Poslat nový komentář