Chtěli jste k očkování přihlásit seniora pod 80? Máte smůlu

Chtěli jste k očkování přihlásit seniora pod 80? Máte smůlu
ilustrační foto FN Olomouc

Registrace k očkování pro osoby mladší 80 let se odkládá. Původní termín 1. února byl zrušen, potvrdil v neděli předseda vlády Andrej Babiš.

Nový termín registrací zatím nebyl stanoven. "Otevřou se, až bude dost vakcín a zapíšou se osmdesátníci," řekl v neděli Andrej Babiš v Ústřední vojenské nemocnici, kde byl přeočkován proti covidu-19.

Centrální rezervační systém pro možnost registrace na očkování proti nemoci covid-19 byl spuštěn 15. ledna v 8 hodin pro všechny seniory starší 80 let. Desítky tisíc lidí se tak od rána pokoušely zaregistrovat, většina marně. Webové stránky registru chvílemi vypadávaly, SMS zprávy chodily s velkým zpožděním, některým lidem nedorazily vůbec. Systém byl celé dopoledne přetížen. Nefungovala ani infolinka 1221.

Volné termíny došly po hodině a půl. V následujících dnech byly postupně uvolňovány v závislosti na dostupnosti vakcíny. Dodnes nemají všichni registrovaní senioři nad 80 let termín zamluvený.  

Ministr zdravotnictví Blatný představil změny v registračním systému. Nově mají lidem chodit "zvací" SMS až ve chvíli, kdy pro ně bude volný termín. Termíny budou dostávat přednostně nejstarší zájemci o očkování. (ber)

Poslat nový komentář