Pomozte hledat a ocenit inspirativní příběhy českého školství

Pomozte hledat a ocenit inspirativní příběhy českého školství
ilustrační foto
Další fotky: 
Pomozte hledat a ocenit inspirativní příběhy českého školství

„Na učitelích záleží.” Tak zní jeden ze sloganů soutěže Global Teacher Prize Czech Republic. Ceny, která sleduje odbornost pedagogů, jejich přístup k žákům, používání inovativních učebních metod a jejich zapojení do mimoškolních aktivit a odborné komunity. Olomoucký kraj se s tímto mottem zcela ztotožňuje a uvědomuje si důležitost učitelů nejen v současné komplikované době. Z tohoto důvodu se v letošním roce kraj rozhodl podpořit čtvrtý ročník soutěže, která hledá inspirativní české učitele.

Pedagogy působící na základních a středních školách je možné nominovat do 28. února na stránkách ceny, učitelé se mohou sami přihlásit do 14. března. O vítězi rozhoduje nezávislá porota odborníků.

Nominovat učitele může do 28. února kdokoli prostřednictvím nominačního formuláře na webových stránkách ceny. Každý může nominovat více soutěžících, jednotlivým učitelům však může zaslat vždy jen jednu nominaci.

Cena Global Teacher Prize Czech Republic je českou variantou mezinárodního ocenění Global Teacher Prize. Jejím cílem je ocenit a podpořit kvalitní pedagogy na základních a středních školách. Současně pomáhá definovat standardy učitelské praxe a zvyšovat prestiž učitelského povolání. (Zdroj olkraj.cz)

 

Poslat nový komentář