Olomouc zrušila rozsvícení stromu i kulturní program. Vánoční trhy zůstávají

Olomouc zrušila rozsvícení stromu i kulturní program. Vánoční trhy zůstávají
ilustrační foto

Už druhý rok po sobě přichází Olomouc o slavnostní rozsvícení vánočního stromu i o kulturní program na náměstí. Stánkové městečko se rušit nebude. Trhy začnou dle původního plánu v pátek 19. listopadu a lidé se mohou těšit i na provoz vyhlídkového kola na ploše Tržnice.

Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci se pořadatelé vánočních trhů rozhodli také pro letošní rok zrušit slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které bylo naplánované již na tuto neděli. Kromě toho se ruší i kompletní kulturní program na pódiu včetně toho Mikulášského. Je tedy velmi pravděpodobné, že strom se na náměstí rozsvítí bez velké parády stejným způsobem, jako tomu bylo v loňském roce.

Vánoční atmosféru v centru města podtrhne reprodukovaná hudba, na místě zůstanou také všechny stánky s vánočním zbožím i s oblíbenými punči, které zkrátka k vánoční Olomouci neodmyslitelně patří. Na Tržnici zůstává v provozu také vyhlídkové kolo a dětská historická tramvaj.

"Všechny návštěvníky trhů žádáme o dodržování aktuálně platných opatření a apelujeme na osobní odpovědnost. Pokud se situace s ohledem na chystaná jednání vlády změní, budeme vás informovat," uvádí pořadatelé vánočních trhů. (ber)

Poslat nový komentář