Muže soudí za brutální vraždy sourozenců a otce. Hrozí mu doživotí

Muže soudí za brutální vraždy sourozenců a otce. Hrozí mu doživotí
ilustrační foto Policie ČR
Další fotky: 
Muže soudí za brutální vraždy sourozenců a otce. Hrozí mu doživotí

U Krajského soudu v Brně je projednáván případ loňské trojnásobné vraždy, kterou má na svědomí devětadvacetiletý Marek P. V Kostelci na Hané zavraždil v dubnu 2022 svého bratra, sestru a otce. K činu se po zadržení přiznal. Státní zástupkyně navrhla trest třicet let vězení, případně doživotí.

Podle státní zástupkyně Evy Žďárské se obžalovaný vyzbrojil dvěma speciálními, bojovými noži, jejichž čepele byly dlouhé kolem dvaceti centimetrů. Po odchodu otce do práce nejprve zaútočil na svého třiadvacetiletého bratra, kterému zasadil asi osmdesát bodných a sečných ran. Obdobným způsobem napadl i jednadvacetiletou sestru, které zasadil sto čtyři ran. Při čekání na další členy rodiny si pak mladík brousil nože. Ušetřil pouze svou nejmladší, sedmnáctiletou sestru, kterou donutil, aby se svlékla do spodního prádla a zamkl ji na toaletě. Nakonec zaútočil na sedmapadesátiletého otce, který se vrátil z práce. Pokusil se utéct, syn ho pronásledoval a venku před domem ubodal šedesáti šesti ranami. Všichni tři zemřeli na vykrvácení.

Policistům muž řekl, že se rozhodl, že členy rodiny potrestá za to, jak se k němu chovali. Podle něho mu totiž ubližovali. Vymýšleli si k tomu i nejrůznější záminky, chtěli prý, aby se už odstěhoval.

Podle kriminalistů muž dosud nebyl stíhaný, při útoku nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Podle policejní mluvčí Marie Šafářové byli i otrlí kriminalisté šokováni intenzitou útoku a brutálním násilím. (ber)

Poslat nový komentář