S koupalištěm na Kostelecké se stále počítá!, zní z radnice

S koupalištěm na Kostelecké se stále počítá!, zní z radnice
ilustrační foto plány MMP, ber
Další fotky: 
S koupalištěm na Kostelecké se stále počítá!, zní z radnice
S koupalištěm na Kostelecké se stále počítá!, zní z radnice

 

„Jednička“, kdysi tolik oblíbené koupaliště u velodromu, zmizela z povrchu zemského. Kdy na jejím místě vznikne nové koupaliště, je zatím velkou neznámou. Jisté je jedno: koupaliště zde skutečně bude. Jeho místo podle radních rozhodně nezabere plánované olympijské centrum.

Plány  na stavbu koupaliště  jsou již hotovy. "Je vyprojektované mezi středovou cestou v areálu bývalého Sokola a areálem lukostřelců na místě současného minigolfu, tenisových kurtů, které má v pronájmu pan Běhal a v místě dětského bazénu bývalého koupaliště. Plocha je vyprojektovaná ve stejné rozloze, jako bylo koupaliště původní," potvrdil redakci náměstek primátora Zdeněk Fišer. Podle jeho slov se změní i rozměry bazénu, ten původní byl příliš hluboký a krátký a neodpovídal současným normám a předpisům.

V souvislosti s plánovanou výstavbou olympijského centra se vyskytly zprávy, že by mělo stát právě na místě "jedničky". Podle oslovených radních to ale není pravda. "To, že vyroste něco nového vedle, neznamená, že není místo na koupaliště," ubezpečila Milada Sokolová. "Jednáme dále s lukostřelci, abychom mohli rozšřít plochu pro slunění a lukostřelcům město nabízí jiné plochy s tím, že vybuduje pro ně nové zařízení na nových pozemcích. Přemístění koupaliště je plánováno hlavně z důvodu provozních nákladů, bude umístěno blíže k zimnímu stadionu, abychom mohli využívat odpadních energií z chlazení", sdělil dále Zdeněk Fišer.

„Náklady na rekonstrukci koupaliště jsou zhruba 50 milionů, což je polovina investic, které máme na rok. Nemůžeme do takové akce jít sami, a tak čekáme na vhodný dotační titul,“ konstatoval Fišer. Podle jeho slov zatím vyhovovaly dva, výše dotace ale byla do 5 milionů korun. (ber)

 

Komentáře

vysmech... hlavne ze stoji uzasny aqua park

Poslat nový komentář