Koupaliště ve Vrahovicích vyhlíží sezonu

Koupaliště ve Vrahovicích vyhlíží sezonu
ilustrační foto

Tělovýchovná jednota Sokol ve Vrahovicích se už pilně chystá na zahájení koupací sezony. Počasí zatím přeje jen otužilcům a tak mají na přípravu dost času. Na čem se ale všichni shodnou je to, že kromě slunce by bylo potřeba velkého balíku financí.

Koupaliště se už delší dobu potýká s nedostatkem financí a nejinak tomu bude i letos, přesto se zdejší sokolové snaží provoz koupaliště udržet za každou cenu. Jsou si vědomi toho, že město kromě aquaparku podobné letní místo k odpočinku nemá a tak chtějí bojovat o přežití.

„Magistrát nám každým rokem finančně pomáhá. Letos jsme získali jako Tělovýchovná jednota dvě stě padesát tisíc korun,“ nastínil provozovatel a starosta Sokola Vrahovice Rudolf Raška.  Jednota měla v plánu koupaliště otevřít do 15. června, ale jak počasí velí, možná s tím ještě počkají.

„Máme posečeno, natřeno, jsme připraveni. Koupaliště bude na sto procent v pohotovosti. Dál je to už jen na počasí,“ uvedl Rudolf Raška. Obavy z toho, že by areál zůstal uzavřený, prý nikdo mít nemusí. Problém nebude ani s cenou za vstup. Ta zůstává stejná jako v loni. Pro dospělého třicet korun a pro dítko do patnácti roků bude vstup za polovinu. Caparti do tří let se tady mohou vyřádit zdarma. Beze změny bude i otevírací doba, každý den od devíti do devatenácti hodin.

Návštěvníci tady najdou čtyři dětské bazénky, bazén pro dospělé, kuželky, stolní tenis, nohejbal nebo volejbal, prolézačky, pískoviště, občerstvení a chybět nebude ani udírna se svými dobrotami.(kaa)

Ilustrační foto: archiv

 

Poslat nový komentář