Hokejoví fanoušci z Prostějova obviněni za řádění v Přerově

Šála přerovského hokejového klubu. Ilustrační foto
Šála přerovského hokejového klubu. Ilustrační foto

Přerovští  kriminalisté odhalili organizovanou skupinu chuligánů Ultras Prostějov,  která v polovině  února letošního roku přijela do Přerova a napadla několik osob. Hlavní pachatel byl obviněn z loupeže, za kterou hrozí až desetiletý trest vězení.

"Policisté zjistili, že fanoušci nezavítali do našeho města na hokejový zápas, ale na odvetu. Důvodem jejich útoku byla již v  minulosti odcizená vlajka  prostějovského klubu přerovskými fanoušky," vysvětlila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Policie ČR Přerov. 

Po  hokejovém  utkání přibližně ve 21.00 hodin dorazila skupina dvěma vozidly k přerovskému Penny marketu, kde část z nich vystoupila. V blízkosti nákladní rampy tři muži ve věku 21, 20 a 19 let bezdůvodně fyzicky napadli 38letého muže, který se zastal fanouška přerovského hokejového klubu. Chtěli mu vzít šálu se symboly místního HC. Tím na sebe poškozený obrátil jejich pozornost a byl napaden. Po jejich ranách směřovaných do obličeje  muž upadl zem, kde do něho ještě kopali. Zastala se ho jeho o rok mladší přítelkyně, která taky od jednoho z výtržníků dostala facku. Napadenému způsobili podlitinu bez nutnosti lékařského ošetření, žena zranění neutrpěla. 

"Tento incident jim nestačil, protože nedosáhli svého a nezískali žádanou trofej od místních fanoušků," uvedla k dalšímu vývoji situace M. Zajícová. O chvíli později na stejném místě nejprve slovně zaútočili dva mladíci na 14letého chlapce,  když vystoupil z vozidla, které řídil jeho dědeček a chtěl očistit jeho skla. Útočníci na něho křičeli vulgární výrazy a chtěli po něm opět šálu hokejového  klubu, kterou měl kolem krku. Jeden  z nich chlapce strhnul na zem, utrhl mu kapuci  zimní bundy a  zaklekl na něho, aby se nemohl hýbat. Z krku mu pak odmotal šálu  a i s druhým mladíkem odešli zpět k vozidlu. Naštěstí  nedošlo ke zranění a hoch  utrpěl pouze psychický šok. Pak nasedli do aut a odjeli směrem do centra Přerova. "Jako  pachatel této loupeže byl ustanoven 21letý mladík, který se dopustil také napadení 38letého muže. Nyní je obviněn z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uvedla k výsledkům vyšetořování tisková mluvčí a dodala, že další dva muži ve věku 19 a 20 let jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

(red)

Poslat nový komentář